Först drömmål - sen syndabock

Först drömmål - sen syndabock. Joona Toivios utvisning stod Djurgården dyrt när Göteborg vände och vann.
– Det var inte riktigt vår dag, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson.

Det är inte varje dag vi ser världsklassmål i allsvenskan. Och det är inte varje dag de görs av en mittback. Joona Toivio var undantaget som bekräftade regeln när han dundrade in 1-0 på en frispark från 30 meter redan efter två minuter spel.
– Det var en bra träff och ett fint mål. Man behöver inte säga så mycket, det är bara att titta, säger Toivio själv till Canal Plus.

Roligare än så blev det dock inte för Djurgårdens finske mittback. Drygt fem minuter in i andra halvlek slet han tag i en fri Tobias Hysén och visades ut. Göteborg fick straff och Stefan Selakovic kvitterade hur säkert som helst.
– Det är klart att den incidenten blev väldigt avgörande, säger Magnus Pehrsson till Canal Plus.

En kvart från slutet fullbordade gästerna vändningen när Adam Johanssons perfekta inlägg nådde Hannes Stiller som bara hade att sätta pannan till och nicka in 2-1.
– Jättefint inlägg och när man väl är på plats så ska man inte missa ett sånt läge. Vi är väldigt nöjda. Vi var väldigt nöjda efter första också fast vi ligger under med 1-0. Det är inte så mycket att göra åt deras mål, bara att säga grattis, säger segerskytten Stiller.

Det var flera tveksamma domslut åt bägge håll och Djurgårdstränaren Magnus Pehrsson var allt annat än nöjd efter matchen.
– Det var mycket som gick emot oss, så känner jag också men jag är rätt färgad. Jag hoppas verkligen utvisningen och straffen var riktig för den var matchavgörande.

– Vi får spela med tio man och jag tycker i och för sig att vi gör det ganska bra men sen tappar vi ju bort oss vid deras 2-1-mål, avslutar han.