Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
30v

Första allsvenska starten för Adrian i Malmö FF: ”Fantastiskt starka centralt”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från MFF:s seger mot Häcken i spelaren ovan.

MALMÖ. Det tog bara en match innan Daniel Andersson slängde in en allsvensk startdebutant: Samuel Adrian.
- Riktigt skönt. Så jäkla skoj, sa Adrian efter 2-0 mot Häcken.

I Malmö FF:s 1996-kull fanns bland annat Erdal Rakip, Deniz Hümmet, och Franz Brorsson. Ingen i 97-kullen fick starta matcher i MFF, men efter Marko Johansson och Dennis Hadzikadunic så var det dags för spelare nummer tre av 98:orna: Samuel Adrian.

90 minuter mot BK Häcken (2-0), där han fick beröm från temporära huvudtränaren Daniel Andersson.

- Bonke Innocent ihop med Samuel Adrian tycker jag är fantastiskt starka centralt. Häcken är väldigt duktiga med sina mellanrumsspelare, så de fick jobba väldigt hårt.

Adrian blev uppflyttad till A-laget förra året efter att tidigare år haft skadeproblem. På bara några få månader gick han från en U19-spelare till A-lagskontrakt, U-landslagsdebut, och allsvensk debut med ett inhopp. Första starten kom dock ett år senare, efter sex stycken inhopp.  

- Jag var inställd på att spela i dag. 

- Riktigt skönt. Så jäkla skoj. 

Adrian fick en fråga från Sportbladet om det kändes som att lärlingarna var närmare speltid nu under Daniel Anderssons ledning. 

- Det är en svår fråga. Nu har vi en del skador, om de inte hade varit där så vet man inte, men jag är jättenöjd att jag fick starta. 

Förutom Adrians startdebut fanns det också en allsvensk debutant. De senaste två åren har sju spelare gått från U19-laget till allsvensk debut. I dag var det mittbacken Hugo Anderssons tur, då han blev inbytt i slutet. 

- Han gjorde det bra, hans uppgift var att täppa igen. Det gjorde vi, släppte in noll mål. Även om det var ett kort inhopp var det nog roligt för honom, bra att få det gjort.

Även Felix Konstandeliasz har fått spela i allsvenskan i vår, vilket gör att det är tredjemålvakten Mathias Nilsson och Laorent Shabani kvar som väntar på sina debuter. 

Publicerad 2018-05-21 kl 07:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons