POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Första starten sedan april för Svendsen: "Hoppas få spela mig i form nu"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Dalkurd i spelaren.

STOCKHOLM. Sander Svendsen har haft svårt att ta en ordinarie plats i Hammarby i år.
I gårdagens möte med Dalkurd fick norrmannen göra sin första start sedan april.
- Jag kan ta med mig både positiva och negativa saker. Men framför allt var det gott att vinna, säger Svendsen till Fotbollskanalen.

19 april spelade Sander Svensen från start när Hammarby besegrade IFK Norrköping på Tele2 Arena. Sedan dess har 20-åringen fått nöja sig med inhopp i serien - fram till i går, då han återigen fanns med i elvan i hemmamötet med Dalkurd.

Hammarby startade matchen starkt och kunde till slut vinna med 4-1 efter att man gjort samtliga mål i den första halvleken. Svendsen byttes ut efter en dryg timmes spel, och haltar något när han efter matchen går igenom Tele2 Arenas mixade zon.

- Det var bara lite kramp i vaden. Jag har inte spelat så mycket de senaste månaderna, säger Svendsen till Fotbollskanalen.

Svendsen är glad över att ha fått starta.

- Det var skönt att få spela lite igen. Jag kände att jag behövde det. Det var en bra match, vi vann med 4-1 och körde över dem i första halvlek, då skapade vi mycket. I andra halvlek skapade vi en del också. Det var bra att vi tog tre poäng, det var gott med en vinst, säger han.

Vad säger du om din egen insats, tycker du att du visade Stefan Billborn att det är du som ska fortsätta spela?
- Jag försökte bara gå ut, jobba hårt, spela på mitt sätt och hjälpa laget att ta poäng. Det är klart att det är skönt att känna att man kan komma till lägen, men samtidigt är det mycket som kan bli bättre. Jag sitter inne på mycket som kommer att komma när det lossnar mer. Jag känner att det var en okej match, jag kan ta med mig både positiva och negativa saker. Men framför allt var det gott att vinna.

Hur påverkar det ditt spel att ha varit utanför och inte spelat så mycket?
- Först och främst tappar du känslan av att spela match. Som nu, jag fick kramp efter 57 minuter. Jag spelade som ytter och det blev mycket löpningar upp och ner. Det där kommer att komma ju fler matcher man spelar. Det är som det är, nu hoppas att jag att jag kommer få vara med och att jag får spela mig i form och vinna SM-guld med det här laget.

Svendsen har tidigare betonat vikten av att få speltid.

- Jag behöver spela fotboll. I dag fick jag göra det, och det är jag jättetacksam. Nu ska jag ta chanserna jag får och visa att jag vill vara en del av det här. Men jag är ung ännu, och jag är just nu i en period där jag behöver spela fotboll och utvecklas varje dag på fotbollsplanen i matcher. Man kan träna på mycket, men i stlutändan är det i matcher man utvecklas mest. Det är det som jag behöver nu, säger Svendsen.

Publicerad 2018-07-24 kl 07:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå