Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Förstår de som tycker HIF säljer guldet"

HIF:s klubbdirektör om nya storaffären. Nu visar han förståelse för kritiska fans som anser att SM-guldet med Ramus Jönsson nu sålts.
- Jag kan förstå om folk tycker att vi säljer guldet.

Helsingborg fortsätter att sälja av sina stjärnor. Först Alexander Gerndt, sedan Marcus Nilsson och i går Rasmus Jönsson till Bundesligaklubben Wolfsburg. Lägg där till att lånet med Peter Larsson nyligen upphörde.

Och Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg medger att den sportsliga kartan nu förmodligen ritats om för HIF.

– Jag kan förstå reaktionen. Men det handlar om väldigt många delar, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg till Helsingborgs Dagblad.

– Spelaren ville väldigt gärna vidare. Vi skickar signaler att man får gå när chansen kommer hos oss, helt i linje med vår strategi. Den ekonomiska aspekten kommer i tredje hand, fortsätter Myllenberg.

Enligt tyska källor har Helsingborg fått cirka 23 miljoner för affären. HIF hävdar emellertid att pengarna är större än så för Jönsson från Wolfsburg.

– Genom att sälja Rasmus nu kunde vi få en vettig betalning. Vår prestation är ett lagbygge och han var en spelare i det. Det här ger möjligheter för nya spelare att komma fram, säger klubbdirektören.

Men sålt guldet - eller inte. Ja, det vågar Myllenberg inte sia i - men att Jönsson-transfern nu kommer att påverka säsongsslutet, det medger han.

– Det finns inga garantier för att vi ska vinna SM-guld, varken med eller utan Rasmus i truppen. Men vi toppar allsvenskan och det handlar om att de som ska göra jobbet tror på det, säger Paul Myllenberg.

Publicerad 2011-08-30 kl 10:49
Annons
Annons
Annons