POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Försvarskris - då tränar guldhjälten med Hammarby

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Hammarby är i en skadekris på backsidan. Nu väljer klubben att plocka in David Boo-Wiklander som tränar med klubben redan under lördagen.
- Situationen i vår ytterbacksbesättning har blivit extrem, säger sportchefen Mats Jingblad.

Skador och sjukdomar gjorde att Hammarby saknade alla sina fyra ordinarie ytterbackar till torsdagens möte med Elfsborg. Något som gjorde att Arnór Smárason och Fredrik Torsteinbö fick ta ett steg ner i banan. Det gick sådär.

För att lösa klubbens skadesituation låter Hammarby nu IFK Norrköpings guldhjälte från i fjol David Boo-Wiklander träna med laget. 

- Situationen i vår ytterbacksbesättning har blivit extrem och vi är i behov av att säkra upp i den lagdelen. David är en rutinerad försvarare som spelat mycket som ytterback i sin karriär, och han har hållit igång på egen hand och tillsammans med Norrköpingsklubben Eneby under vintern och våren, säger Mats Jingblad, Hammarbys sportchef till klubbens hemsida.

– Vi inväntar nu svar från förbundet. Skulle beskedet bli positivt är vi överens med David om ett tremånaderskontrakt, och med den erfarenhet, fotbollskunnande och fysiska status han har är startsträckan för honom kort. Det här skulle vara en bra lösning för oss i och med den situation vi hamnat i, säger Jingblad.

Efter guldsäsongen med IFK Norrköping valde mästarlaget att inte förlänga med 31-åringen som sedan dess gått kontraktslös. 

Se höjdpunkter från Smarasóns mardrömskväll mot Elfsborg i spelaren ovanför.

Omröstning
Är Boo-Wiklander rätt för Hammarby?
  • Ja, han behövs verkligen!
  • Nej, Nanne borde fortsätta köra med Smarasón i backlinjen
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2016-04-09 kl 09:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå