Fortsatt guldvittring för pressat HIF

En mållös första halvlek skapade viss oro. Men när matchen var över hade Helsingborg gjort sin plikt mot Halmstad och vunnit med 2-1.
- Det viktigaste är att vi tar trepoängarna, säger Conny Karlsson.

Helsingborg är hett påpassat just nu. Flera spelare har lämnat. Ytterligare spelare kan vara på väg bort. En viktig returmatch i kvalet i Europa Leauge i veckan och mitt i allting en allsvensk guldstrid.

Inte undra på att HIF såg lite stirrigt ut i första halvlek mot Halmstad och tränaren Conny Karlsson erkände efter matchen att det finns en press på laget att alltid bjuda på stor fotboll.
- Vi kanske hoppas och tror att vi ska underhålla. Men det viktigaste är att vi tar trepoängarna, för de är våra matcher att spela, sade Conny Karlsson till Canal+.

Rubrikernas man Rasmus Jönsson gick ut i den andra halvleken till publikens stora missnöje på Olympia men tränare Karlsson visste vad han gjorde.

Inhopparen Erik Sundin låg dels bakom 1-0 när returen på hans skott mot HBK-målvakten Karl-Johan Johnsson slogs in av Marcus Holgersson och dessutom var snabbe Sundin framme och utnyttjade ett trött misstag i HBK-backlinjen och serverade Christoffer Andersson till 2-0.

- Vi är det bättre laget och vi har en bänk som gör att vi kan rockera lite. En rättvis seger på en okej dag men inte så mycket mer, analyserade Karlsson efter matchen.

HBK reducerade till 1-2 genom Mikael Rosén i matchens sista minut men det var försent för hallänningarna att vakna till då.

Publicerad 2011-08-21 kl 22:07

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.