Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fortsatt lång frånvarolista för Blåvitt - som bryter med provspelare

Allsvenskan

GÖTEBORG. Flera spelare saknas fortsatt för IFK Göteborg inför Halmstads BK.
Samtidigt har provspelaren Franklin Gabriel, 20, lämnat klubben.
- I nuläget kommer vi inte skriva ett avtal, säger tränare Mikael Stahre. 

Foto: Bildbyrån/TT

Franklin Gabriel och Mikael Stahre.

IFK Göteborg besegrade tryggt och säkert Degerfors IF med 4-1 i årets första träningsmatch. I morgon väntar hemmamöte med den allsvenska nykomlingen Halmstads BK.

- Vi förväntar oss ett välorganiserat och tufft motstånd. Det blir en bra match för oss i morgon. Vi känner att vi gjorde en godkänd match mot Degerfors, säger Mikael Stahre.

Till skillnad från senast var Eman Markovic med och tränade för fullt under fredagens pass - och kan vara redo för spel mot Halmstad.

Däremot saknas ytterbacken Sebastian Ohlsson med en skadekänning. Troligt också Anders Trondsen, Simon Thern, Marcus Berg och Lucas Kåhed, som fortfarande är uppskrivna på frånvarolistan. Mikael Stahre ger dock lugnande besked kring kvintetten.

ANNONS

- Marcus Berg tränade fullt i går, (Anders) Trondsen stegrar sin. Det är en månad kvar till cupspelet, så vi vill inte vara försiktiga, men samtidigt måste vi vara noggranna. Inte kasta in spelare från ingenstans. Hade det varit en allsvensk match i dag hade mer eller mindre alla varit tillgängliga, säger Stahre.

Alai Ghasem och Amir Al-Ammari tog nyligen hem segern i Gulf-cupen med sitt Irak. Om duon medverkar i morgondagens match är ännu inte helt spikat.

- Vi ska ta ut truppen exakt. Vi ska ha en plan för matchen. De spelarna som vi tar ut i morgon är både A- och U-spelare.

På anfallsposten ser Suleiman Abdullahi ut att gå in från start av träningspassets preliminära startelva att döma. Däremot har Franklin Gabriel, 20, som provtränat i drygt två veckor, lämnat IFK Göteborg.

- I nuläget kommer vi inte skriva ett avtal, berättar Stahre.

ANNONS

Så tränade Blåvitt under fredagen:
Dahlberg - Ghasem, Johansson, Bångsbo, Wendt - Svensson, Hagen - Salomonsson, Carneil, Norlin - Abdullahi.

Publicerad 2023-01-27 kl 15:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto