Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fotbollförbundet startar utredning om Cabrera: "Ganska naturligt"

Efter TV4-sporten och Fotbollskanalens avslöjande om affärerna kring Wanderson och Roni Porokara utreds agenten Oliver Cabrera av SvFF.
- Det är ganska naturligt, säger ordföranden Lars-Åke Lagrell.

På söndagen kunde TV4 och Fotbollskanalen.se visa på flera felaktigheter och oklara omständigheter kring Örebrospelaren Roni Porokara och Gais-brassen Wandersons uteblivna klubbyten under vintern.

Bland annat förmedlade agenten Oliver Cabrera ett kontraktsförslag från företaget West Hill Group till Wanderson, som skulle ha medfört slavliknande arbetsförhållanden för spelarens del, om det undertecknats.

Dessutom ska Cabrera, enligt avtal TV4 tagit del av, parallellt ha representerat klubbar och spelare i övergångsaffärerna. Ett sådant agerande är förbjudet av Fifa och svenska fotbollförbundet startar nu en utredning för att klarlägga vad som hänt.

- Det är rutinmässigt. Förbundet ska vara försiktiga med att uttala sig i själva skuldfrågan. Vi ska ta reda på fakta. Men det är klart att reportaget som sändes i TV4 reser en del frågetecken. Till exempel och kanske viktigast: har agenten suttit på flera stolar eller inte, säger Lars-Åke Lagrell.

Han slår fast att det enligt gällande regelverk är förbjudet för agenter att representera mer än en part i olika förhandlingar. Skulle man kunna belägga att Oliver Cabrera agerat på ett sätt som strider mot bestämmelserna kommer ärendet att överlämnas till disciplinnämnden. Där beslutas det om hur han i så fall ska straffas.

- Det beror ju på om det visar sig att han gjort något fel, säger Lagrell.

Även när det gäller frågan om Wandersons "slavkontrakt" ska förbundet ta reda på vad som hänt. I den frågan påpekar Lars-Åke Lagrell dock att ingen överenskommelse faktiskt slöts, utan att det tycks röra sig om ett förslag till ett samarbete.

- Vi ska titta på det också. Men framför allt på om agenten följt alla föreskrifter, säger Lagrell.

Publicerad 2010-04-26 kl 11:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons