POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Fotbollsfeber i Kalmar inför seriefinalen

Söndagens seriefinal på Fredriksskans mellan Kalmar och Elfsborg är den hetaste på många år. Det märks också på intresset.

- Det kommer bli väldigt mycket folk på Fredriksskans. Det finns bara ståplatser kvar och jag tror på fullsatt på söndag, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson till FotbollDirekt.se.

Matchen mellan serieledaren Kalmar och tvåan Elfsborg är den hetaste seriefinalen på många år i allsvenskan. Kalmar har chans på historiens första SM-guld och inramningen kommer bli något alldeles extra.
- Kansliet är fullständigt nedringt. Så har det varit de två senaste veckorna där folk också varit intresserade av att åka till Borås och Uefa cup-returen mot Feyenoord, säger Petersson, och gör samtidigt ett enkelt konstaterande.

- Fotbollsintresset är verkligen på topp i Kalmar.

Klubbens ekonomiska trend har ständigt pekat uppåt sedan återkomsten till allsvenskan säsongen 2004. Kulmen har kommit i år för laget som tidigare åkte berg-och dalbana mellan allsvenskan och de lägre divisionerna.

Ett historiskt SM-guld eller inte - Kalmar kommer ändå gå med stort plus ekonomiskt när året sedan ska summeras.
- Det kommer vi göra och lagets framgångar med spel i Europa och guldstrid betyder ofantligt mycket. De ökade intäkterna gör att vi kan satsa rejäla investeringar i den nya arenan och på framtida värvningar.

- Men hur mycket plus vi kommer gå vill jag avvakta med tills efter säsongen, säger ordföranden.

Publicerad 2008-09-25 kl 17:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå