Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fotbollshuligan i Malmö inför rätta

Fyra månader efter den avbrutna matchen mellan Malmö FF och Helsingborgs IF ställs 19-åringen som rusade in på planen och angrep HIF:s målvakt inför rätta.

Kammaråklagare Lars Morand har åtalat 19-åringen för misshandel, ofredande och brott mot ordningslagen. På måndagen inleds rättegången i Malmö tingsrätt.

Publiken som följde Skånederbyt på ett fullsatt Swedbank Stadion, och tusentals entusiaster framför tv-apparaterna, såg hur ett knallskott kastades in mot HIF-målvakten Pär Hansson. Därefter rusade en av MFF-supportrarna in på planen och attackerade Hansson innan han själv övermannades av poliser och vakter.

Matchen avbröts omedelbart och HIF tilldömdes segern med 3-0.
Den unge mannen säger sig inte minnas så mycket av händelsen. Han var för berusad. Han medger ordningsbrott, men förnekar misshandeln och ofredandet.
Om 19-åringen fälls för brotten kommer MFF och tv-kanalen Canal plus, som fick avbryta sin sändning, att rikta kraftiga skadeståndsanspråk mot honom.

MFF fick böta 150 000 kronor efter den avbrutna matchen och förlorade stora biljettintäkter då klubben som kompensation bjöd dem med derbybiljetter på fri entré till Champions league-matchen mot HB Torshavn i juli.
Det kan i slutänden handla om miljonbelopp.

Publicerad 2011-09-25 kl 13:36
Annons
Annons
Annons