Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fotbollskanalen kartlägger guldlirarna i MFF – vilka försvinner, vilka stannar?!

Fotbollskanalen har kartlagt Malmö FF:s guldtrupp. Håll koll på vilka som riskerar att försvinna.

De svenska mästarna Malmö FF riskerar att bli av med flera nyckelspelare till nästa säsong. Vissa spelare kan lämna gratis om de inte förnyar sitt kontrakt samtidigt som klubben kan bli tvingade att sälja Molins, Mehmeti eller Hamad redan nu då deras kontrakt går ut 2011.

Fotbollskanalen.se har gått igenom MFF:s trupp och kollat närmare på framtiden, spelare för spelare.

Roland Nilsson, 46 år (fyller 47 27/11)

Kontrakt över nästa säsong också. Den före detta HIF:aren och IFK Göteborgaren har tystat kritikerna och sitter så säkert som man kan göra. Malmö lär säkert vilja förlänga kontraktet med Nilsson som nu kan se fram emot att leda MFF ute i Europa. Enda ”orosmomentet” är obekräftade rykten om att ”Rolle” är sugen på att träna ett lag i England.

Josep Clotet Ruiz, 33 år
Kontraktet går ut nu efter säsongen och klubben är angelägen om att förlänga med Roland Nilssons assisterande som tillskrivits stor betydelse för det Malmö FF som gjort flest och släppt in minst antal mål i allsvenskan. ”Pep” Clotet har svarat undvikande på frågan om en fortsättning och hans framtid är en av sakerna som står överst på MFF:s agenda när man hämtat sig från guldfirandet.

Johan Dahlin, 24 år
Stensäker förstemålvakt. Har kontrakt över säsongen 2012.

Dusan Melicharek, 26 år (fyller 27 29/11)
Uttalad andremålvakt efter Johan Dahlin – har inte gjort bort sig när han fått hoppa in men MFF-ledningen sägs se sig om efter ett säkrare kort än tjecken då Johan Dahlins ryggproblem är ett orosmoment. Har kontrakt även över nästa säsong.

Dejan Garaca, 19 år
Tonårig tredjemålvakt som fick debutera under 2010. Stannar och lär få stå på tillväxt ytterligare.

Ricardinho, 26 år
Enligt Malmö FF en av de viktigaste spelarna i klubben. Succén har dock inte gått obemärkt förbi då flera utländska klubbar står på kö för att värva ytterbacken. Kan bli Oscar Wendts ersättare i FC Köpenhamn om nu svensken flyttar från danskarna i januari. Ricardinhos kontrakt går ut efter nästa säsong.

Joseph Elanga, 31 år
Hemvändaren Elanga har fått sparsamt med tid under guldsäsongen. Kontraktet går ut i år och båda parterna vill förlänga, men de verkar inte kunna enas om kontraktslängden. Elanga vill ha tre år, något som klubben inte går med på. Ger han med sig kring en kortare kontraktstid skriver han på för fler säsonger med Malmö FF.

Yago Fernandez, 22 år
Succémittback som togs in i somras efter Jasmin Sudic långtidsskada. Given tillsammans med Daniel Andersson där bak och är livsfarlig i luftrummet på offensiv planhalva. Skrev bara på för säsongen ut och kontraktet går alltså ut nu.

Markus Halsti, 26 år
Mångsidig backvikarie som har kontrakt över 2012.

Filip Stenström, 19 år
Juniorlandslagsman som fortfarande väntar på att få debutera i a-laget. Kontrakt till och med 2013.

Jasmin Sudic, 19 (fyller 20 24/11)
Mittbackstalangen var given i mitten i början av säsongen, men drog dessvärre av ett korsband direkt under våren och 2010 var därmed ett förstört år. Har dessutom gjort succé under sin korta tid i U21-landslaget och är en framtidsman både för ljusblått och blågult. Har kontrakt till 2012.

Pontus Jansson, 19 år
Anfallare i vintras men fick hoppa in som mittback efter Sudic skada och gjorde det förträffligt. Steg dock åt sidan när klubben plockade in Yago under sommaren och är ett stort framtidsnamn för MFF. Har kontrakt till och med 2014. Som 13-åring rusade Jansson in på Malmö Stadion då klubben senast knep guldet, 2004.

Daniel Andersson, 33 år
Lagkaptenen gjorde kanske sin bästa säsong någonsin och då som mittback. Spred ett lugn och en trygghet i det relativt unga Malmö FF. Fick spela tillsammans med Sudic, Jansson och Yago under säsongen, men var lika säker med vem han än spelade med. Har kontrakt till 2013 och lär inte lämna. Har avfärdat snack om att kamma hem miljonerna i mellanöstern i slutet av karriären.

Ulrich Vinzents, 34 år
MFF:s evighetsmaskin och assisterande lagkapten till Daniel Andersson. Varit helt given i ”Rolles” lagbygge de senaste åren och har kontrakt över nästa säsong. Frågan är om Malmö väljer att förlänga ytterligare med 34-åringen.

Miljan Mutavdzic, 24 år
Serben succédebuterade i allsvenska premiären 2009, sedan slet han av korsbandet – tillbaka under 2010 men jobbar fortfarande på att hitta tillbaka ordentligt. Kontrakt över 2012.

Rick Kruys, 25 år
Kruys kom sommaren 2008 men flera skador har gjort att Utrecht-sonen aldrig lyckats ta en plats i laget. Holländaren har kontrakt till och med 2012 men frågan är om det blir en fortsättning. Enligt uppgifter har MFF börjat se sig om efter en ny klubb åt mittfältaren.

Jeffrey Aubynn, 33 år
Bänkad veteran som har fått stå i centrum i de sista omgångarna i guldracet. Kontraktet går ut i år. Kan få förlängning i vinter.

Muamet Asanovski, 19 år
Har debuterat i a-laget (2009) och hoppas nu på ett a-kontrakt vilket hans chanser till nog får anses vara goda.

Guillermo Molins, 22 år
Mittfältaren har öst in poäng för Malmö den här säsongen och har varit på väg bort från klubben. Var bänkad under en period i somras och även sommaren 2009 och ser inte riktigt på läget på samma sätt som Roland Nilsson. Kontraktet går ut efter säsongen 2011 och ”Gische” har nobbat en förlängning och då gäller det att sälja i vinter om man vill ha skäligt betalt. MFF uppges ha nobbat bud på 25 miljoner i augusti.

Ivo Pekalski, 20 år
Har gjort dundersuccé under sin debutsäsong och har flera klubbars ögon på sig. Bland annat från Italien. Malmö kan dock få en ansenlig summa då Pekalski har kontrakt till 2013.

Jimmy Durmaz, 21 år
Har verkligen slagit igenom i år när han fått chansen som en av Malmö FF:s yttermittfältare. Finns inga konkreta intressen för Durmaz som har kontrakt 2012, men lösa rykten har surrat om italienskt intresse. Kan få chansen att etablera sig helt och hållet om Molins skulle försvinna.

Wilton Figueiredo, 28 år
Floppen som blev en av lagets viktigaste kuggar. Har kontrakt i ytterligare två säsonger men öppnade oväntat för en flytt hem till Brasilien precis efter guldfirandet. Lär dock inte släppas billigt av MFF om det överhuvudtaget skulle bli aktuellt.

Jiloan Hamad, 20 år
Avgjorde guldmatchen mot Mjällby med sitt ledningsmål och har varit given på sin kant sedan i våras – då han överraskande petade Guillermo Molins. Kontraktet går ut nästa år för talangen, men i skrivande stund jobbar MFF för en förlängning.

Agon Mehmeti, 20 år (fyller 21 20/11)
Anfallaren har varit given sedan Edward Ofere lämnade i somras och vann till slut interna skytteligan. Kontraktet går ut efter nästa säsong, men Malmö vill förlänga. Lyckas man inte med det kan man tvingas sälja Mehmeti utomlands i januari för att lyckas få ut något för honom.

Daniel Larsson, 23 år
Intresset från utlandet är stort för den vindsnabbe assistkungen. Så sent som i somras bekräftade anfallarens agent att det både finns intresse från Italien och Portugal, då främst Udinese och Sporting Lissabon. Har kontrakt till och med 2012, vilket gör att han kommer att kosta om någon klubb vill ha honom.

Dardan Rexhepi, 18 år
Stort genombrott för anfallaren som kom från egna juniorleden. Avgjorde bland annat derbyt mot HIF och belönades under hösten med ett seniorkontrakt som knyter honom till MFF till och med 2014.

Alex Nilsson, 18 år
En av de yngsta någonsin att spela för MFF:s a-lag när han debuterade 2008. Framtidslöfte med kontrakt till 2013.

Publicerad 2010-11-08 kl 15:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons