Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fotbollskanalen listar - allsvenskans fem bästa vänstermittfältare

Allsvenskan

Fotbollskanalens Andréas Sundberg listar allsvenskans fem bästa på varje position.
Nu har det blivit dags för vänstermittfältare.

Foto: Bildbyrån.

Målvakter och försvarare var först ut. Nu är det dags att gå igenom mittfältare, och vi börjar till vänster.

1. Muamer Tankovic, Hammarby
Spelade förra säsongen till sig en plats i landslagstruppen. Välförtjänt med tanke på leveransen i Hammarby. Gjorde 21 poäng (14 mål och sju assist) på 28 matcher och fick klubbar som Genoa och AEK Aten att visa intresse.

2. Sead Haksabanovic, IFK Norrköping
Växte och växte förra säsongen och var riktigt vass, framför allt under höstsäsongen. Stark, kvick, teknisk och bra tillslag. Frågan är hur länge vi får se honom i allsvenskan?
 
3. Nabil Bahoui, AIK
När Bahoui är i slag och används rätt så är han en klasspelare. På den här listan är han med som mittfältare till vänster, och det är en position som han trivs på, när han får komma rättvänd och ta sig in i planen för att använda sin fina fot. Men frågan är om AIK kommer att använda honom på den positionen då han ibland har placerats på andra platser? Fina spetsegenskaper i tillslag, teknik och spelförståelse. Återvände till AIK förra sommaren, gjorde sex poäng på åtta matcher (två mål och fyra assist på två starter och sex inhopp).

ANNONS

4. Sören Rieks, Malmö FF
Har anpassat sig och tagit sig an positionen som wingback i Malmö FF. Bra tvåvägsspelare som levererar både defensivt och offensivt. Med tanke på hans jobb i defensiven så var det vasst att göra nio mål och fem assist under 2019.

5. Giorgi Charaisjvili, IFK Göteborg
Viktig spelare för IFK Göteborgs offensiv. Bra poängspelare som svarade för sju mål och åtta assist i laget som slutade sjua i allsvenskan. Fin fot och bra på fasta situationer.

Publicerad 2020-05-03 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto