Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Fotbollskanalen rankar allsvenskans bästa spelare 2018: Här är topp 3

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen rankar allsvenskans bästa spelare 2018.
Här är topp tre.

3. Linus Hallenius
Klubb
: Gif Sundsvall Nationalitet: Sverige Född: 1989

Kom tillbaka till Sundsvall inför förra säsongen efter en misslyckad sejour i Helsingborg och har själv sagt att han inte var värd mer än ”en påse skit”. Efter 2018 är Hallenius nog värd lite mer än så, då anfallaren stod för hela 18 mål och en finfin andraplats i allsvenskans skytteliga bakom Paulinho. Valde tillslut att stanna kvar i Sundsvall, något som utan tvekan gläder Sundsvall som får behålla sin skyttekung och lagkapten. 

2. Kristoffer Olsson
Klubb: AIK Nationalitet: Sverige Född: 1995

AIK har satt en stabil defensiv under Rickard Norling, men kreativiteten står oftast Kristoffer Olsson för. Skapar målchanser och driver tempot med sitt fina passningsspel. Hans fina spel i allsvenskan gav honom också en plats i landslaget under hösten, där han även startade sista Nations League-matchen mot Ryssland. Ser ut att kunna vara förlorad för AIK, då ryktena är heta om bud från utlandet. 

1. Paulinho
Klubb: BK Häcken Nationalitet: Brasilien Född: 1986

Allsvenskans skyttekung, Årets anfallare och Allsvenskans stora pris för Paulinho som är årets spelare i allsvenskan. Paulinho gör inte bara mål utan gör även grovjobbet för Andreas Alms Häcken. Hans 20 mål tog Häcken till en femteplats och nu har brassen ansökt om svenskt medborgarskap för att möjligtvis även kunna ta sig in i svenska landslaget. Rösterna har höjts för att brassen borde bli uttagen i svenska landslaget om han blir tillgänglig och fortsätter han leverera på samma nivå i allsvenskan finns det definitivt fog för de åsikterna.

Om Fotbollskanalens ranking:

Året 25 bästa spelare i allsvenskan är Fotbollskanalens ranking av de bästa spelarna i allsvenskan det gångna året, från den 1 januari 2018. Spelarens insatser för ett allsvenskt lag i allsvenskan, svenska cupen och europaspel räknas in. Listan är framtagen av Fotbollskanalens redaktion och bloggare, bland annat Gusten Dahlin och Johan Israelsson.

Publicerad 2019-01-04 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons