Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fotbollskanalen rankar allsvenskans bästa spelare 2020 - plats 19-15

Allsvenskan

Fotbollskanalen rankar allsvenskans bästa spelare 2020.
Här är plats 19-15.

Foto: Bildbyrån.

19. Yukiya Sugita

Klubb: Sirius Nationalitet: Japan Född: 1993
Redan för några säsonger sedan charmade japanen den allsvenska fotbollspubliken genom snabba bollförflyttningar och en god blick för spelet, för att nämna två av hans många färdigheter. I år fick Sirius möjlighet att ha den avige dribblern hos sig, efter att Uppsalalaget kommit överens med iranska Tractor Sazi om ett låneavtal. Utfallet? En Yukiya Sugita som nådde nya höjder. Med läckra framspelningar och lika tjusiga avslut fick mittfältaren ihop 13 poäng. Det gjorde att Sirius var angeläget om att behålla sin stjärna, vilket till slut blev möjligt. Den 24 augusti meddelade Sirius att "Sugi", som sportchef Ola Andersson kallar honom, valt att skriva ett kontrakt över tre och ett halvt år.

Annons

18. Simon Olsson

Klubb: Elfsborg Nationalitet: Sverige Född: 1997
Flera storklubbar har uppgetts vara intresserade av Elfsborg-spelaren. Efter en säsong där innermittfältaren har varit tokgiven i Jimmy Thelins startelva är det inte särskilt märkvärdigt. Då laget dessutom har varit framgångsrikt och ett större medialt ljus därför riktats mot Borås har även 23-åringens prestationer fått större uppmärksamhet, men det är inte första gången Simon Olsson gör det bra under en längre tid. Ända sedan 2017 har han varit en av spelarna som fått störst förtroende, så det kanske är dags för en flytt till en klubb utanför Sveriges gränser? Den grekiska trion Paok, Olympiakos och AEK Aten ska, enligt Borås Tidning, vara intresserade av den passningsskicklige svensken. 

17. Nahir Besara

Klubb: Örebro Nationalitet: Sverige Född: 1991

Annons
Efter en annorlunda allsvenska slutade Örebro på en sjundeplats, före klubbar som AIK, Hammarby och IFK Göteborg. Tillsammans med en pjäs som målvakten Oscar Jansson var Nahir Besara den spelare som lade grunden till att Närkelaget kunde göra sin bästa säsong sedan 2015. Efter en kort tid i saudiska Al-Feiha och en något längre sejour i cypriotiska Pafos stod den förre Assyriska-talangen för tolv mål och en handfull framspelningar i ÖSK. 29-åringen, som det senaste halvåret har spelat på en rad olika centrala positioner, gjorde således klart flest mål i jämförelse med sina medspelare. Succélånet Deniz Hümmet blev tvåa i den interna skytteligan på fem mål.

16. Rasmus Lauritsen

Klubb: Norrköping Nationalitet: Danmark Född: 1996 
Norrköpingsscouten som låg bakom värvningen av Rasmus Lauritsen, Stig Torbjörnsen, har, för NT, berättat att han inte "hade någon aning" om att dansken skulle göra det så bra som han gjorde det i Östgötalaget. Men vem hade egentligen kunnat förutspå att en mittback skulle göra fyra mål och lika många assist på säsongens tio första allsvenska matcher? Ingen. Torbjörnsen trodde också att det skulle bli svårt att behålla försvarsgeneralen, vilket det även visade sig bli i slutändan. Efter en imponerande säsong såldes backen till Dinamo Zagreb och lämnade därmed den allsvenska tabellsexan efter totalt 57 framträdanden. I samband med försäljningen skrev Sportbladet att Lauritsen köptes av Norrköping för tre miljoner och kostade det sexdubbla för den kroatiska storstadsklubben.  

Annons

15. Joseph Okumu

Klubb: Elfsborg Nationalitet: Kenya Född: 1997
I början av sommaren, då han hade gjort blygsamma fem matcher för klubben, hänvisade flera medier till uppgifter om att Newcastle skulle vara intresserat av Boråslagets försvarare. Då överraskade det oväntade ryktet, nu är det inte lika chockerande. Bakgrunden till den utvecklingen är hans allsvenska säsong. Frånsett några matchers frånvaro på grund av en vadskada var mittbacken ett givet namn i Jimmy Thelins uppställning. Hans lagkamrater har vittnat om hans förmåga att sprida trygghet, vilket lär vara en av anledningarna till den generösa speltiden. Men det är inte bara i Elfsborg som Joseph Okumu har visat framfötterna. Redan under Kenyas matcher i Afrikanska mästerskapen för ett och ett halvt år sedan visade han prov på hög nivå i sitt spel.

Annons

I dagarna publiceras nästa del av listan.

Om Fotbollskanalens ranking

Årets 25 bästa spelare i allsvenskan är Fotbollskanalens ranking av de bästa spelarna i allsvenskan det gångna året. Listan är framtagen av Fotbollskanalens redaktion och bloggare.

Publicerad 2020-12-20 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto