POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Fotbollskanalens avslöjande bekräftat: MFF föreslår ett samgående med LB07

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalens avslöjande är bekräftat.
Malmö FF föreslår att inleda ett samarbete med LB07, där MFF kommer att ta över lagets damlag i damallsvenskan.
- Detta är ett samgående som skulle stärka Malmö FF i många dimensioner, säger ordföranden Anders Pålsson i en kommentar.

I går kunde Fotbollskanalen avslöja att Malmö FF är nära att skaffa ett damlag. MFF har de senaste sex månaderna samtalat med Malmöklubben LB07, som har ett lag i damallsvenskan, om ett samgående mellan klubbarna. Detta eftersom att LB07 har svårt att försörja ett lag i damallsvenskan och att Malmö har känt av ett tryck från flera håll att starta en verksamhet även på damsidan.

I dag höll Malmö presskonferens och bekräftade Fotbollskanalens avslöjande. Bägge klubbarnas styrelser har beslutat sig för att föreslå ett samgående, som innebär att Malmö FF ska få ett damlag på elitsidan.

- Malmö FF och LB07 kompletterar varandra mycket bra. Detta är ett samgående som skulle stärka Malmö FF i många dimensioner. Vi representerar hela Malmö och har som mål att vara Nordens ledande fotbollsklubb, både på herr- och damsidan, säger Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Malmö hade en gång tidigare ett damlag i verksamheten, då under namnet Malmö FF Dam. Det laget bröt sig 2004 ut från verksamheten och blev LDB FC Malmö innan det bytte namn och blev FC Rosengård.

LB07 har en stor ungdomsverksamhet både på flick-och pojksidan. Dessutom har klubben även ett herrlag, som för tillfället spelar i division 3, och flera äldre ungdomslag. Det förslag som ligger på bordet innebär att LB07 kommer att behålla sitt herrlag och att klubbarna kommer att ha ett långsiktigt samarbetsavtal mellan herrlagen.

Klubbarna kommer nu att ha varsitt extrainsatt årsmöte om frågan där beslutet kommer att fattas i bägge klubbarna enskilt.

Publicerad 2019-09-13 kl 13:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå