Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fotbollslivet snurrar fort för Bajen-talangen

Fotbollslivet snurrar fort för 19-årige försvarstalangen Marcus Törnstrand. Avtal med HTFF, allsvensk debut och A-lagskontrakt med Hammarby. Allt inom ett år.

- Det känns skönt. Det här har jag strävat efter hela tiden, säger Törnstrand till FotbollDirekt.se.

Det finns en klyscha som ofta stämmer - "det gäller att ta chansen när den dyker upp" - det gjorde Törnstrand. När tillfället dök upp sommaren 2008 var backlöftet snabb med att visa att han ville spela allsvensk fotboll i fortsättning. Under den perioden var Hammarbys försvarslinje rejält sargad, vilket tvingade tränaren Tony Gustavsson att leta i utvecklingslaget HTFF efter guldkorn. Därifrån plockade han bland annat upp Marcus Törnstrand som fick spela från start borta mot Halmstad.

- Jag hade inga som helst förhoppningar innan säsongen att jag skulle få spela, säger Törnstrand som nu kan stoltsera med sju allsvenska matcher på sin meritlista.

- Man saknar en hel del rutin men det är väl någonting som kommer.

Konkurrens i backlinjen är ungefär samma som förra året. Visserligen har Suleyman Sleyman och Kleber Saarenpää försvunnit, men i gengäld har klubben värvat in Igor Armas och Monday James.
- Jag strävar efter att få så mycket speltid som möjligt. Jag försöker ge hundra procent på varje träning och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Marcus Törnstrand.

Publicerad 2009-01-25 kl 15:13
Annons
Annons
Annons