Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Fotomodellande'' Bojan missar Blackpool-premiär

I kväll ligapremiär för Bojan Djordjic Blackpool - men utan den förre AIK-favoriten.
- Jag är inte fulltränad och spelar inte i premiären i kväll. Men jag trivs som fan och vet att jag konkurrerar i startelvan.

Blackpool föll i våras ur Premier League, en enda poäng bakom Wolverhampton på rätt sida strecket.
Men Blackpool har snabbt tagit krafttag och har ett till stora delar ett nytt lag med tiotalet nyförvärv som får den engelska kustklubben att se ut som en av favoriterna till en av Premier League-platserna i The Championship.

Namn som veteranerna Barry Ferguson, 33,  och Kevin Phillips, 38, och tre nyförvärv från Liverpool, får många att tro på Blackpool.
Bojan Djordjic ser med andra ord ut få hård konkurrens i ett namnkunnigt lag på ett tremannamittfält.

- Det är inte alls långsökt att tro att jag kan ta en plats i startelvan. Jag vet att vår manager Ian Holloway har planer för mig, annars hade jag inte fått ett tvåårskontrakt, säger Djordjic till FotbollDirekt,se.

- Nu spelar jag inte i premiären mot Hull borta i kväll men det har enbart att göra med att jag fortfarande inte är matchfit. Men om några veckor kommer jag att vara 100.

Bojan Djordjic drar paralleller med Martin Mutumbas situation i AIK tidigt i våras.
Men precis som för ''2LAX9-kompisen'' så räknar han med samma tålamod från Holloway, som det Andreas Alm och Nebojsa Novakovic haft med Mutumba.

- Ja, men som med Martin som när han kom tillbaka till AIK, som han då låg efter, så känns det verkligen för mig nu också. Jag känner ett otroligt stöd från Ian (Holloway) och lagledningen. Jag har trots allt - trots att jag inte är fulltränad efter tiden i Ungern - ändå fått starta under försäsongen mot Rangers och fått göra längre inhopp i de tre matcher vi spelat i övrigt.

- Jag älskar ju att få visa självförtroende och det har jag verkligen anledning till efter att ha tränat tre pass varannan dag i två veckors tid.

Vad har du fått höra från manager Ian Holloway?

- Att det inte är någon ''charity'' det handlar om. Han har tagit hit mig för att han tror på mig. Jag ska bidra med passningsspel, mina inlägg och mitt hjärta.

Men trots att han nu hunnit bli 29 år, spelat begränsat över det senaste året och ser ut att hamna på en högre nivå än när han senast spelade i England, i Plymouth 2007, så vill han tro att han kan bli bättre än någonsin i Blackpool.

- Klart att jag siktar på att vara bättre än någonsin. Det räcker med att titta på Kevin Phillips, han är 38 och är fysiskt starkast i vårt lag och titta på en sådan som Barry (Ferguson), han är 33 men spelar som en 25-åring.

- För ett par veckor sedan gjorde jag en viss löpövning på 3,30, i dag är jag nere i 3,07 så jag visar verkligen att jag är på rätt väg.

Och så har du hunnit debutera som fotomodell - är du nöjd med ditt utseende?

- Ja, men det får jag nog säga, skrattar Bojan och fortsätter: Jag har fått debutera som fotomodell. Kolla in förstasidan vår hemsida. Det är jag som visar upp vår matchtröja. Om jag är igenkänd ute? Ja, med mitt hår, det finns nog ingen kille i hela den här stan som har längre än mig.

Det låter som att du trivs. Hur pass väl stämmer beskrivningen av Blackpool som lite Englands motsvarighet till Las Vegas eller Atlantic City?

- Som en lågbudgetvariant i så fall, funderar han.
- Men det är verkligen en härlig stad. Stan är som ett enda stort tivoli. Jag trivs som fan. Barer och pubar och casinon - överallt. Ljus - överallt, och proppfullt med folk hela tiden, dygnet runt.

I kväll spelar Blackpool premiär i The Championship - på bortaplan mot Hull.

HÄR - se Bojan Djordjic fotomodelldebut

Publicerad 2011-08-05 kl 11:28
Annons
Annons
Annons