Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Framtiden ska redas ut för Rakip: ”Hoppas på besked snart”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Erdal Rakip är allt oftare på en kant i Malmö FF. Samtidigt är det oklart om han förlänger sitt utgående avtal. 
- Jag vet inte exakt. Jag hoppas på besked snart. 

Inför säsongen sa Erdal Rakip att han ville förlänga med Malmö FF, men bara om han kände sig som en startspelare. Trots att han har startat 17 av 22 matcher så vet han inte vad som händer. 

- Det är agenten som sköter det. Vi har inte snackat så mycket om det. Jag har inte träffat min agent än, men de snackar om det. Vi får se vad vi kommer fram till.

När tror du att ett besked kommer?
- Jag kan inte säga. Jag vet inte exakt. Jag hoppas på snart. 

Av hans 17 starter i år har nio av dem varit centralt och åtta på högerkanten. På slutet har det dock cementerats ännu mer att han är en kantspelare i det här laget, en position som han har börjat att trivas allt mer med. 

- Bättre än vad jag trodde. När jag har spelat där de andra säsongerna ville de andra tränarna att man skulle hålla bredd och sånt. Magnus (Pehrsson) vill att man ska komma in mycket i banan. Det blir nästan som en fri roll. Försvarsspelet blir nästan som forward, du kommer högt upp på deras vänsterback. Det har fungerat mycket bättre än jag trodde. 

Huvudtränaren Magnus Pehrsson säger att det behövdes övertalning för att få spelaren att acceptera att inte bara vara en central mittfältare. 

- Det har varit olika samtal. Erdal har ju varit väldigt tydlig med mig stora delar av året att han vill se sig som central spelare. Han har fått en del minuter där inne, men det har vuxit fram under sommaren och början av hösten... Då har jag ändå känt att Oscar (Lewicki) och AC (Anders Christiansen) i de flesta matcher är lagets bästa mittfältspar. Därför att de får en väldigt tydlig rollfördelning. Oscar gör AC bättre och tvärtom. 

- Han har visat på många sätt att han gillar rollen till höger. I en början var det kanske en demonstration att han inte ville vara där. Jag tror det har växt fram att han gillar det. 

Samtidigt är frågan hur högt Rakip ändå värderar att vara centralt. 

- Han känner att han hade velat bli nerplitad först i startelvan precis som AC blir. Det är den statusen han vill nå, och det är säkert det som har gjort att han funderar över sin framtid. Han har inte nått den statusen den än, men han har onekligen nått en hög status. 

- Att han har fått tillit är det inget snack om. Sedan är det upp till honom att göra det ännu bättre för att få 22 av 22 (starter). 

Rakip slåss idag med Kingsley Sarfo om startplatsen till höger på mittfältet. I övrigt kommer Malmö FF med ett lag som saknar Magnus Wolff Eikrem, Felipe Carvalho, och Samuel Adrian. Bortalaget Hammarby har en svårare situation med Serge-Junior Martinsson Ngouali, Romulo, och Sander Svendsen frånvarande. 

Malmö FF möter idag Hammarby. Matchen börjar 17.30 och sänds via C More.

 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

 

Publicerad 2017-09-17 kl 08:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons