Från AIK-bödel till AIK-ängel: Mendes räddadde KFF-poäng

När Kalmar gästade AIK gjorde före detta AIK:aren Daniel Mendes mål på sin förra klubb. Nu hjälpte han dem indirekt genom att göra mål på AIK:s bottenkonkurrent Gefle.

Gefle IF tog en viktig poäng genom 1-1 borta mot Kalmar FF. Men Gefles målskytt Dragan Kapcevic hade svårt att glädja sig över poängen.
-Varje poäng är viktig men vi är inte nöjda. Vi var nära att vinna den här matchen, sade Kapcevic.

Hasse Berggren ljumskskadad, Jonas Lantto avstängd och Alexander Gerndt sedan tidigare såld till Helsingborgs IF. Frågan var vem som skulle göra
mål för krislaget Gefle IF. Svaret blev Dragan Kapcevic som gjorde sitt andra mål sedan han kom till Gefle i somras.

Han kom från division 2-laget Sollefteå GIF som Alexander Gerndts ersättare. Mot Kalmar FF var Kapcevic nära att få ikläda sig rollen som matchhjälte,

om det inte varit för Daniel Mendes sena kvittering.

Målet kom i slutet av första halvlek och det var en riktig läckerbit. Kapcevic utmanade och lurade bort Kalmarbacken Emin Nouri och sköt ett
lågt skott intill Etrit Berishas högra stolpe.
-Jag fick en fin djupledsboll och kom en mot en med backen. Han gick åt rätt håll så jag fick läge för min bästa fot. Jag vet var målet ligger och
den gick in, sade Kapcevic om sitt andra allsvenska mål för Gefle.

-En bra individuell prestation av Dragan, då fanns det en bra chans för tre poäng, sade Gefletränaren Per Olsson.

Men i andra halvlek fick Kalmar FF upp farten och skapade flera giftiga lägen. Ricardo Santos nickade i ribban via Mattias Hugossons fingrar.
-Vi hade stora problem med deras forwards i första halvlek, vi fick ingen rytm i spelet. I andra blev det betydligt bättre, men vi har inte tillräckligt bra kvalitet för att lösa upp ett så samlat försvar i dag, menade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Men till sist kunde Gefle inte stå emot längre när bollen hittade fram till Daniel Mendes inne i straffområdet. Brassen drog Olof Mård och
skickade in kvitteringen.

Kalmar låg på för ett segermål i slutet men Gefle räddade den viktiga poängen.
-Vi behövde tre poäng i dag men fick en även om prestationen kunde räckt till seger. Men i slutänden kan den här poängen visa sig vara viktig, sade
Per Olsson.

Poängen tog Gefle från jumboplatsen upp förbi Brommapojkarna.
-Vi är inte sist längre och om vi spelar lika bra mot AIK härnäst ska det räcka till seger. Det blir säsongens viktigaste match, sade Dragan Kapcevic.

TT

Publicerad 2010-10-03 kl 21:19

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.