Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fräna kritiken mot Haglund: "Konkurrerar inte på lika villkor"

Fast i frysboxen i Elfsborg. Daniel Nordmark är inte nöjd med situationen.
– Jag känner att jag måste prestera bättre än vissa andra för att få spela, säger han.

Daniel Nordmark, 23, har de två senaste åren varit en startspelare i Elfsborg i knappt hälften av matcherna. I år skulle han ta ytterligare ett kliv, istället hamnade han i Magnus Haglunds frysbox.

– Inför säsongen kände jag att det här var ett bra år för mig att få spela. Jag hade gjort två säsonger i a-laget med ganska mycket speltid. Detta året skulle bli ett bra år, mitt år, men det har inte riktigt blivit så, säger Nordmark till FotbollDirekt.se.

I år har han fått spela sju matcher från start och gjort fem inhopp, med två mål som facit.

– I början av försäsongen fick jag spela och jag var med när vi vände den negativa trenden med bra matcher mot Malmö och Gais, sen har det blivit mindre speltid ju längre säsongen har gått.

Du konkurrerar om en plats på allsvenskans kanske bästa mittfält, är du förvånad över att du inte får spela?

– Det är några som går före mig, det är vad Magnus (Haglund) har sagt i alla fall. Men jag känner att ibland måste jag prestera bättre än vad vissa andra behöver för att få spela.

Du menar att andra med bättre meriter och mer erfarenhet har råd att prestera sämre och ändå få spela, medan du inte har det?

– Precis. Så är det absolut, det känns väl som att konkurrenssituationen inte är helt rättvis. Jag accepterar alltid tränarens beslut, det måste man göra. Men självklart blir jag besviken och vill spela.

Nordmarks kontrakt går ut efter säsongen och hans agent Martin Klette har bekräftat att kontraktsförslag från andra allsvenska klubbar har kommit. Det ryktas om serieledaren Helsingborg, Gais och Norrköping. Även Elfsborg har erbjudit en förlängning.

– Jo, jag har fått ett kontraktsförslag. Jag vill helst inte kommentera det just nu. Men det där får jag förstås se över sen när det blir dags att bestämma sig.

Vill du stanna i allsvenskan eller vill du utomlands?
 – Helst vill jag utomlands, det vore jättekul att testa på det om det fanns intresse. Det lockar helt klart.

Finns det något konkret intresse från utlandet?
 – Inte vad jag vet.

Du har fram tills i år spelat regelbundet i ett allsvenskt topplag och du har några U21-landskamper på ditt cv. Hur hög tror du din status på marknaden är?

– Det är svårt att veta när man inte får visa på planen vad man kan. Men jag har fortfarande en stor tro på mig själv och jag tycker att jag ska spela även i Elfsborg.

Vad är det viktigaste när du tar ditt beslut om var du ska spela nästa säsong?
 – Det är att jag kommer till en klubb där tränaren tror på mig och min spelstil.

 

Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-09 kl 08:07
Annons
Annons
Annons