Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

''Frankrike ett bättre alternativ för Petter''

Petter Andersson är på väg till Holland.
Men Bo Pettersson anser att Frankrike eller Portugal skulle vara ett bättre alternativ för Hammarby-stjärnan.

- En spelare i den här kategorin skulle egentligen hamna i en riktig storklubb som är inkluderade i toppstriden. Men jag förstår Petter, han ser det säkert som en början på utlandskarriären i Holland. De har visat sig förut att de är duktiga på att fortsätta uveckla spelarnas teknik, passningsspel och förståelse. Jag hade hellre sett honom i Frankrike eller Portugal, men det är väl nästa steg för honom. Holland är ändå en bra trampolin, säger Viasat Sport-experten till FotbollDirekt.se.

Enligt Expressen ser holländska Twente ut att bli Anderssons nästa steg i karriären. Klubben skall ha lagt ett bud i enlighet med den klausul om fast prislapp som finns inskriven i mittfältsstjärnans kontrakt. Samtidigt uppvaktar båda ligakonkurrenterna Groningen och NEC Nijmegen Andersson. Något som inte förvånar experten.

- Jag skulle vilja påstå att han är en av de tre bästa i Allsvenskan på den offensiva mittfältspositionen, säger Pettersson.

- Han har alla de kvaliteter som gör spelare i hans position intressant, tekniken, bra skott, passningsspelet, rörelsen. Dessutom har han visat att han kan göra och spela fram till mål vilket är yttersta vikt för en mittfältare. Det finns en drös av mittfältare och många är duktiga, men det gäller att prestera och där är poängstatistiken ett tydligt bevis för många klubbar, säger experten.

Sett till antalet poäng har mittfältaren redan tangerat sitt eget allsvenska rekord för en säsong. 2005 blev det totalt sex mål och tre framspelningar. Något som Andersson redan hunnit med att göra i år, trots att det återstår 13 omgångar. Bo Pettersson är säker på att 23-åringen är en av de spelare som Lagerbäck har med i sina framtidsplaner.

- Petter en av det största svenska mittfältstalangerna och jag är helt övertygad att Lagerbäck har Andersson under luppen. Han har förutsättningarna att fortsätta utvecklas och är en av de spelarna som säkert kommer ta en plats i landslaget.

Är det rätt tid för Petter Andersson att lämna Allsvenskan? - Ja, det tycker jag. Samtidigt vill jag poängtera att det är sorgligt att vi inte skapat förutsättningar för att behålla våra spelare i Sverige. Istället försvinner de ofta till Danmark, Norge eller i sämre klubbar i andra ligor. Svensk fotboll måste skapa möjligheter för att Hammarby ska kunna behålla en spelare som Petter Andersson i konkurrens med liknande alternativ.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-08-08 kl 15:00
Annons
Annons
Annons