POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Fransson en ruskigt bra värvning - Norrköping kommer utmana om guldet"

Foto: Bildbyrån

I går gjorde IFK Norrköping klart med värvningen av Alexander Fransson.
En förstärkning som hyllas av C Mores expert Jon Persson.
- Det är en ruskigt bra värvning, säger Persson.

Efter SM-guld-säsongen 2015 lämnade Alexander Fransson IFK Norrköping för schweiziska Basel. Två och ett halvt år senare är mittfältaren nu tillbaka i Peking, då han i går skrev på ett treårskontrakt.

- Det är en ruskigt bra värvning. Den Alexander Fransson som lämnade Norrköping efter guldet var 20 år och bärande i ett lag som vann SM-guld. Det visar lite av kapaciteten. Sedan har han spelat ganska mycket nere i Schweiz. Jag tror att det verkligen är en kanonvärvning, säger C Mores expert Jon Persson, och fortsätter:

- Det är fortfarande en ung kille som definitivt har sina bästa år framför sig. En jättevärvning av Norrköping, som man ju nästan glömmer bort lite i guldracet. De smyger med där.

Tror du att Norrköping kommer att vara en av guldkandidaterna när det drar ihop sig?
- Ja, det tror jag. Nu har man ett väldigt slagkraftigt lag. Man tappar Eric Smith och får in Alexander Fransson, och det är en förstärkning.

Även AIK gjorde klart med nyförvärv i går, då man plockade hem Panajotis Dimitriadis från Turkiet och även tog in Heradi Rashidi från Dalkurd.

- De är solklar favorit till att ta guldet, som jag ser det. Jättefavorit. Vi vet att "Panos" är etablerad, och det är väl en hyfsad underdrift att säga att "Seb" är etablerad. Det är två jättevärvningar. Rashidi har inte spelat jättemycket i Dalkurd, så det kanske inte är en värvning som sticker ut i den konkurrensen även om han nog kan utvecklas. Allt annat än guld är fiasko för AIK, säger Persson.

Jag hade tänkt fråga vem din favorit till guldet är, men det låter ju som att du har det ganska klart - AIK?
- Vi får vänta ut fönstret lite, men jag har svårt att tänka mig att någon annan klubb kan komma ur fönstret med en lika stark trupp som AIK har. Det tror jag inte. Så AIK är svaret.

Publicerad 2018-07-05 kl 09:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå