POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
6d

Fransson hyllar Thern: "Han är fantastisk som kan prata om det så öppet"

Foto: Bildbyrån/TT

STOCKHOLM. Simon Thern har valt att öppet prata om att han inte mått bra den senaste tiden.
Det modet hyllas han nu för av sin lagkamrat Alexander Fransson.
- Det är starkt av honom, säger Fransson till Fotbollskanalen.

Simon Thern har inte spelat för IFK Norrköping sedan i september. Nyligen berättade han i en intervju med Norrköpings Tidningar att han drabbats av ångest och att han inte vet när han kommer att kunna vara tillbaka i spel igen.

- Det tänker jag inte på. Nu vill jag bara att jag ska må bra igen och det får ta den tiden det tar. Om det är två, fyra eller sju veckor till, det får ju tiden utvisa, sa han till NT

Nu hyllas Thern av sin lagkamrat i Peking, Alexander Fransson, för att han orkade kliva fram och prata öppet om sitt mående och sina tankar.

- Det är starkt av honom, att han känner att han kan prata om det öppet. Jag tror inte att det är alla som vågar göra det. Han är en stark person och det är väldigt bra att han klarar av det. För det är ett problem, egentligen i samhället i stort. Det är många som har det tufft och nu har det varit Simon. Jag tycker att han är en fantastisk människa som vågar gå ut och prata om det så öppet, säger Fransson.

Vad har ni i laget vetat och hur har ni kunnat stötta honom?
- Det är klart att vi har fått veta hur han mått och jag har ringt och pratat med honom för att kolla läget, och jag har inte känt igenom honom på rösten. Det har inte varit samma energiknippe som han brukar vara. Det är vad det är nu och jag hoppas att han hittar tillbaka igen.

Publicerad 2019-10-07 kl 20:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå