POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Fransson om missade lägren - inte optimalt inför EM: "Har varit en tung period"

Foto: Bildbyrån

ALMANCIL. Alexander Fransson har varit sjuk och missat både landslagets januariläger och IFK Norrköpings träningsläger i Portugal.
Inte optimalt inför hans mål som är att spela EM.
- Det skulle kanske ha varit en fördel om man hade varit med på januariturnén, säger han till Fotbollskanalen.

Alexander Fransson har inte haft den roligaste försäsongen. Dagen innan landslagets avresa till Qatar sov han över på ett hotell vid Arlanda på grund av den tidiga avgången.

Men under natten fick han feber och halsont, så på morgonen var det bara att lämna återbud och åka hem till Norrköping.

- Men det blev bara värre. Jag fick högre feber, närmare 40 grader, och det höll i sig i fem dagar med hög feber, vilket är ganska länge.

Till slut hjälpte penicillinet och efter tio dagar blev det normalt och Fransson började träna med IFK Norrköping. I slutet av januari var mittfältaren med i matchen mot Sarpsborg - och efteråt åkte han på ett bakslag.

- Jag fick feber igen. Det var bara på det med antibiotika igen, säger han.

Bakslaget gjorde att Fransson även missar IFK Norrköpings träningsläger i Portugal. Men på tisdagen satte han sig ändå på flyget ner till Algarve.

- Jag tjatade mig till att få åka ner. Egentligen var tanken att jag skulle stanna hemma hela lägret, men jag ville gärna ner för jag var trött på att ligga hemma framför teven, säger han.

- Jag fick ju lite ny energi när jag kom ner i går, så det känns bra. Solen är framme också. Det kan inte bli bättre. Det är skönt att vara här och få vara lite delaktig i försäsongen. I dag var sista dagen på antibiotikakuren, så nu ska det vara lugnt. Jag hoppas och tror att jag kan börja träna i nästa vecka. Men det blir inget här i Portugal.

Hur var det att behöva missa landslagets januariturné?
- Det var så klart tungt. Det är klart att det har varit en tung period men det är bara att gilla läget. Jag kan tänka att det ändå var bra tajming att det kom nu och inte under säsongen. Men det är klart att jag kommer att ligga efter lite nu i början. Men det är viktigt att inte stressa nu utan att bygga upp mig i egen takt.

Var det extra surt att missa januarilägret med landslaget med tanke på sommarens EM - spelar det någon roll att du inte kunde vara med i Qatar?
- Ja, lite gör det väl. Sedan tror jag att landslaget kollar mer på vad man presterar i klubben. Men det är klart att någonstans i bakhuvudet så ligger det att man ändå har som mål och förhoppning att få vara med i landslaget och nu i år är det ju EM. Så det är något som man siktar mot. Samtidigt är det hård konkurrens, och det kanske skulle ha varit en fördel om man hade varit med på januariturnén, att man hade kunnat åkt med dit. Men på det stora hela tror jag ändå att man kollar mer på hur det går i klubblaget. Sedan vet Janne var han har mig, hur jag funkar och vad han kan få ut av mig.

Har du sett IFK Norrköpings matcher på teve?
- Ja jag har följt laget. Vi testar ju lite nytt med 4-3-3. Första matchen mot Bröndby var det väl sådär.

Det var väl snällt sagt?
- Haha, nej men det såg inte bra ut. Det gjorde det inte. Men mot Köpenhamn tyckte jag att det syntes lite mer vad vi vill få ut av det. Samtidigt har det mest varit fokus på försvarsspelet och att sätta det. Men vi måste kunna föra anfallsspelet betydligt mycket mer än vad vi gjorde mot Köpenhamn.

Men det var mot ett bra motstånd, ska man ändå ha högre förväntningar på er?
- Ja det tycker jag att man ska ha. Visst att Köpenhamn kanske ligger lite före i sin försäsong och ska gå in i seriestart här nu igen, men saftigt tycker jag att vi borde kunna ha bollen i lite längre perioder.

Vad av det du har sett har varit bra?
- Speciellt försvarsmässigt så tycker jag att vi är mer kompakta där vi kanske faller lite för långt ner med laget. Önskar väl att vi kunde sätta lite högre press. Men sedan ser man rörelsemönster i anfallsspelet som vi har tränat mycket på nu i första delen.

Ni har värvat Jonathan Levi som du har spelat med i landslaget - hur ser du på honom?
- En duktig spelare som kommer hit från utlåning i Elfsborg och sedan tillbaka till Rosenborg igen. Nu kommer han hit och det är klart att det är en duktig spelare och jag tror absolut att med lite självförtroende och komma hit och få lite mer utveckling i sig så kan han bli riktigt bra.

Kan han passa bra i ert 4-3-3?
- Det tror jag absolut. Känns som att vi vill spela med sådana ytterforwards som viker in i banan också. Han har en fin vänsterfot så det ser ut som att det kan bli bra.

Publicerad 2020-02-05 kl 20:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå