Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fredrik Andersson det bästa med MFF mot AIK: ”Grymt imponerande”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

MALMÖ. Han hade inte spelat en A-lagsmatch sedan februari. Ändå var målvakten Fredrik Andersson bäst i Malmö FF i toppmatchen mot AIK (0-0).

Idag vid lunchtid fick Fredrik Andersson ett samtal från målvaktstränaren Jonnie Fedel, där han berättade att Andersson skulle göra allsvensk årsdebut i Malmö FF. Johan Dahlins knä kändes sämre än vanligt och de ville inte riskera något. 

Efter 0-0 mot AIK fick Andersson gott om beröm för prestationen. Huvudtränaren Magnus Pehrsson kallade Anderssons insats för det som han var mest nöjd med i MFF, och även lagkapten Markus Rosenberg gav positiva ord. 

- Mycket bra. Kul. Det var väl det mest positiva med den här matchen, att han var så pass duktig. 

- Grymt imponerande. 

Efter matchen var det en lugn och glad Andersson som hade darrat av sin matchrostighet. 

- Det var ändå skönt att få ett besked så tidigt istället för efter en uppvärmning eller precis när man kommer hit. 

- Första halvtimmen precis efter Jonnie har sagt att man ska spela så blir man lite extra pirrig, men det hann släppa efter det. Då så var det bara att fokusera och ladda. Det var ändå lugnt. Jag är väl inte sån som person som tokgrubblar eller gräver ner mig i nervositet.

Instruktionerna var få: gå ut, ha kul, spela ditt spel. Andersson stack ut med framför allt en bra räddning på Chinedu Obasis läge i andra halvlek. Insatsen i stort definierade han som godkänd. 

- Det var riktigt roligt, helt magiskt. Stort av AIK också att ställa upp när vi kom in. Det ska de ha en jätteeloge för. Det var fint gjort, och det var väl deras initiativ också som jag förstod. Rysningar. Och tifot och draget på Stadion... Helt fantastiskt. 

Vad är du mest nöjd med i din egen insats?
- Att jag behöll lugnet, gjorde inget överilat, utan sökte inte upp massa situationer och gjorde det onödigt. 

Det var annars en svår match för Andersson att inför veta sin form. Han spelade träningsmatcher i januari och februari, gjorde några misstag, och har efter det endast spelat enstaka U21-matcher. Där har han gjort det bra med endast ett fåtal insläppta mål, men hans senaste U21-match var i början av augusti. 

- Försäsongen var svag. Jag gjorde det defensiva spelet okej, men det övriga fanns väl mycket mer att önska. Jag blev lite naiv i många situationer. Då var det precis raka motsatsen till idag. Jag ville forcera istället för att låta situationerna komma till mig. Det är aldrig bra när det blir så. 

- Sedan har man växt in i det. I U21 har väl jag fantastiskt statistik om man ska se där. Vet att jag är duktig målvakt och har under året konkurrerat med de bästa målvakterna i allsvenskan. Då får man ändå säga att man har utvecklats ganska mycket och jag lär mig mycket hela tiden. Fantastisk målvaktstränare i Jonnie och vi är ett fantastiskt team. 

Även förra året fick Andersson spela i slutet av den allsvenska säsongen när Johan Wiland var skadad. Han förlängde nyligen sitt avtal med MFF, men med en förhoppning att det nästa gång inte ska gå åtta månader till sin nästa A-match. 

- Man vet inte om man spelar nästa match och hur det går då. Upp som en sol och ner som en pannkaka. Det gäller att försöka hålla nivån. Sedan hoppas man att man har en ärlig och rejäl chans till försäsongen nästa år, att man kanske får spela varannan match. 

- Det är väl förhoppningsvis tanken. Bara för att man skriver nytt är det iallafall inte min tanke att det är givet som nummer två. 

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2017-10-23 kl 23:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons