Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Frisk Söder siktar på SM-guld

Två förlorade säsonger. Robin Söder har haft ett helvete. Först i dag vågar han tro att han besegrat sina problem. Den 19-årige supertalangen vill nu vinna SM-guld direkt

– Vi hade en misslyckad säsong och nu hoppas jag kunna bidra till att vi vinner allsvenskan i år, säger IFK Göteborgs Robin Söder till FotbollDirekt.se.

– Alla här vill vinna guld igen och får jag bara vara frisk och spela så vet jag att jag kan spela bra fotboll. Jag har inte känt mig så hel och fräsch i kroppen sedan min debutsäsong 2008.

Nio matcher från start säsongen som gick och ännu ett förlorat år för Robin Söder.
Det tidiga och så sensationella genombrottet för två år sedan har helt hamnat i glömska av en skadetragik som slår det mesta - en korsbandskada och flera bakslag på det för en av svensk fotbolls största talanger.

Ändå hann han glimtvis visa sin enorma kvalité året som gick. Tre mål av den proffsomsusade talangen som mer än en gång uppmärksammats av Milan och italienska klubbar.

I dag vågar Robin Söder för första gången på länge tro på att han kan lägga all skit bakom sig.

Kroppen har hämtat sig och svarar nu till hundra på den hårda träning han grävt ned sig med efter säsongen.

– Jag fick ju göra inhopp i de sista matcherna av allsvenskan och sedan tränade jag hårt tre veckor efter säsongen, utan reaktion. Och i december spelade jag 70 minuter i träningsmatchen mot Odense och kände att jag inte hade några problem att fysiskt hänga med.

– Lättnad? Jag vet inte. Nu har jag aldrig varit riktigt orolig men det är klart att allt jag varit med om har slitit hårt på mitt psyke. Det är mycket som har varit sådär och det har många gånger känts ovisst, medger Söder och fortsätter:

– Men nu känns det verkligen bra. Jag har i alla fall en helt annan erfarenhet än de flesta andra 19-åringar efter nio månader med en korsbandsskada.

Men trots så mycket förlorad tid har stressen över att snabbt komma tillbaka aldrig spökat för honom - likt som för så många andra i hans situation.
Mycket därför att han ännu är så ung som han är.

– Ja, jag är ju fortfarande ung. Och som jag sade, allt har inte bara varit dåligt med skadan. Jag har en helt annan erfarenhet i dag. Inte så att det jag varit med om någonsin är något man går igenom frivilligt men jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv, om min kropp.

– Mentalt har jag också lärt mig väldigt mycket. Mitt huvud är mycket starkare i dag än tidigare.

Publicerad 2010-12-30 kl 14:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons