POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

''Fritz'' tillbaka: ''Vill aldrig uppleva ett sånt år igen''

För lite mer än ett år sedan skadade Trelleborgs målvakt Fredrik Persson knäet i en match mot Brommapojkarna. Vägen tillbaka har varit tung och jobbig, men nu är han på gång och snart redo för allsvenskt spel.

- En sådan skadeperiod vill jag aldrig uppleva igen. Första tiden var katastrof, säger ''Fritz'' till FotbollDirekt.com.

Efter skadan väntade en knäoperation som gick väldigt bra. Det var det som hände efter operationen som ställde till problem.
- Jag drabbades av sjukhussjukan i knäet och fick läggas in på morfin och smärtstillande. Jag förlorade 82 procent av min muskelmassa i vänsterbenet och tappade 15 kilo på två veckor. Suverän bantning var det om inte annat.

Sedan en dryg månad tillbaka är han dock tillräckligt återställd för att spela matcher och hittills har det blivit fem stycken i klubbens u21- lag.
- Jag hade gärna velat haft fler matcher i kroppen, men oturen kring min rehabilitering har dragit ut på tiden. Men det är bättre att jag kommer hel och något matchotränad än att jag har kört för hårt och går sönder direkt.

Trelleborg fick, i Perssons frånvaro, därmed hyra in Johan Dahlin som förstemålvakt från norska Lyn. Enligt planerna ska Johan lämna Trelleborg efter lagets match mot Helsingborg på söndag, som är den sista innan EM-uppehållet. Frågan är om ''Fritz'' är redo när allsvenskan drar igång i sommar igen.
- Jag ska vara det i alla fall. Sedan är det upp till Tom Prahl att ta ut mig. Men jag är fortfarande ung och har så otroligt mycket mer att ge.

Vad har Tom sagt om det hela?
- Ingenting faktiskt. Han har bara sett mig i en match och då hade jag knappt något att göra. Jag hoppas de som har sett mig rapporter mer till honom.

Perssons kontrakt med Trelleborg går ut efter säsongen. Hösten kommer bli avgörande om han har någon framtid i klubben.
- Jag måste bevisa att mitt knä håller, och jag ska tillbaka till den nivå jag höll innan skadan. Det har jag gett mig fan på.

Publicerad 2008-05-09 kl 17:55
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå