Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fruktar Rolle-flytt: ''Han är guldcoachen''

Förre Malmö-tränaren Josep Clotet Ruiz fruktar i dag - för MFF:s skull - en Roland Nilsson-flytt.
- Rolle är mycket viktig för att MFF ska lyckas i Champions League-kvalet.

– Jag hoppas verkligen det löser sig så att "Rolle" är kvar hela den här säsongen, fortsätter Halmstads nye tränare Josep Clotet Ruiz till Sydsvenskan.

Roland Nilssons guldassistent från fjolåret har den senaste veckan följt den intensiva ryktesperioden kring Roland Nilsson och FCK - och han gör nu klart att en Nilsson-flytt kommer att kosta för Malmö.

– Rolle är mycket viktig för att MFF ska lyckas i Champions League-kvalet. Han är inte bara guldcoachen, han gjorde mycket jobb de två första åren för att göra ett bra lag. Han är svår att ersätta.

Men överraskad över den danska Champions League-klubbens intresse för Nilsson - är han inte.
Inte som Roland Nilsson uppträdde under hela fjolåret. Clotet Ruiz imponeras av Nilssons arbete med Malmö under den korta tid de fick tillsammans.

– Han är en bra coach. Han tar ut det bästa av laget och har skapat en grupp där samtliga spelare är med. Han har skapat en stabil relation mellan spelarna och tar inte plats från dem själv.

Nu hoppas han bara att Malmö uppträder lugnt och inte förivrar sig i valet av en eventuellt ny tränare. Snabbt har ju både Jonas Thern och Stefan Schwarz nämnts som aktuella.

– Det gäller att handla med lugn. Av två onda ting är det bättre att byta i sommar än nu, för det skulle vara ett än svårare beslut i dag att snabbt hitta en tränare.

Publicerad 2011-03-22 kl 13:42
Annons
Annons
Annons