POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
38v

Frustration i Norrköping - tvingades ställa över mittbacken mot AIK: ”Besviken på hur det sköttes”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

SOLNA. Jon Gudni Fjoluson är med på Islands officiella reservlista till VM-truppen - och kom därför inte till spel mot AIK i dag.
- Det är väldigt, väldigt tråkigt att det blev så. Jag är faktiskt lite besviken kring hur det sköttes, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson.

IFK Norrköpings mittback Jon Gudni Fjoluson kom inte med i Islands 23-mannatrupp till sommarens VM i Ryssland, men är listad som en av reserverna. Enligt Fifas regler får inte reserver till VM spela matcher mellan den 21 och 27 maj för att under den tiden ha en viloperiod - vilket gjorde att mittbacken inte kom till spel i toppmötet med AIK, som slutade 3-3.

- Jag fick ett mejl från Islands fotbollförbund i går klockan 15:30 där vi upplystes om vilo-veckan som Fifa har infört för att de vill ha bättre kvalitet i VM, och att även spelarna som ingår på reservlistan ingår där. Då gick det igång ganska tuffa tankar kring det. Utifrån många turer insåg vi att vi inte kunde ta risken att låta Jon spela, då vi i sådana fall riskerade att bötfällas ganska rejält, säger Norrköpings manager Jens Gustafsson på presskonferensen efter mötet med AIK, och fortsätter:

- Det är väldigt, väldigt tråkigt att det blev så. Jag är faktiskt lite besviken kring hur det sköttes. Jag hade inte varit besviken om det hade gällt alla, men det har ju funnits möjligheter att hitta lösningar på detta, som blanda annat det svenska förbundet har lyckats med. Så det är arbetssamt. Det är också arbetssamt för Jon, som säkert förväntade sig att komma med i VM-truppen. Han kom inte med - och nu får han inte spela heller och vi får ingen ekonomisk kompensation.

Gustafsson gör en grimas och avslutar:

- Det är… sådär.

Även Norrköpings lagkapten Andreas Johansson är besviken över att islänningen inte kom till spel mot Gnaget.

- Först och främst tycker jag att Lars Krogh Gerson, som gjorde det jättebra sist, kommer in och gör det bra igen. Däremot tycker jag att Islands fotbollförbund har gjort en otrolig miss. Inte minst mot oss som klubb, men framför allt mot Jon personligen, där han har varit med Island överallt världen runt och gjort många matcher och presterat, säger Johansson.

- Det är klart att det är en jättemiss från deras sida, och för Jon är det synd att han först inte blir uttagen och sedan inte får vara med och spela. Det är klart att det är en besvikelse för honom och oss med.

Publicerad 2018-05-26 kl 19:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå