Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Fyra uppsökte sjukvård efter pyroteknik inför cupfinalen

Foto: Scanpix

Inför cupfinalen mot Häcken tändes det pyroteknik vid Malmö FF:s klacksektion. Fyra personer skadade sig och fick söka sjukvård.
- Två fick andningssvårigheter och en blev medvetslös, säger vd:n Nicklas Carlnén.

Det var bara några minuter innan cupfinalen mellan Malmö FF och Häcken som pyroteknik och rökpjäser tändes vid hemmalagets läktarsektion. Matchen sköts upp i några minuter och spelades på som vanligt. 

Efteråt skulle snacket istället handla om det knallskott vid den motsatta klacksektionen där en supporter tvingades åka till sjukhus

Under fredagen meddelade Malmö FF på sin hemsida att ytterligare fyra personer fått söka upp sjukvård på grund av de inledande eldningarna. 

"En stor användning av pyroteknik inte bara försenade matchstarten utan orsakade även en brand i banderoller framför norra läktaren. Ni som antände pyroteknik igår skadade fyra medsupportrar så illa att de fick uppsöka sjukvård", skriver man på sin hemsida. 

"Malmö FF ser mycket allvarligt på händelsen och vill än en gång understryka att illegal pyroteknik vid våra matcher utsätter människor för fara och är förbjudet. Det är därutöver ett brott mot den gemensamma värdegrund som vi som medlemsförening har bestämt oss för att följa."

När Fotbollskanalen pratar med Malmö FF:s vd Niclas Carlnén så vet han inte hur personernas status är dagen efter. 

- Det var ingen som hämtades av ambulans, så det var inget så akut. Jag vet att tre av de skadade personerna återgick till läktaren senare under matchen. 

Det är såklart allvarligt, men om de återgick till läktaren så låter det inte som att det var så allvarliga skador?
- Det jag vet är att två av personerna hade andningssvårigheter och en blev medvetslös. Jag tycker att det är tillräckligt allvarligt att åskådare får söka sjukvård. P
å våra evenemang så ska man kunna känna sig trygg, men igår var det många runt omkring som blev rädda och skrämda av det här, säger Carlnén och fortsätter.

- De som håller i pyrotekniken ser inte till helheten utan tänker bara på sin egen agenda. 

Vd:n berättar att klubben nu kommer att titta igenom sina övervakningsbilder med förhoppning att kunna identifiera de som tänt pyrotekniken. Samtidigt så medger Carlén att den rök som bildade tifot försvårar arbetet.

- Det var en så kraftfull rök så det är klart att det försvårar för oss.

Publicerad 2016-05-06 kl 13:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons