POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Gaete om landslagschansen: ''Det har gått fort - riktigt fort''

Innan säsongen var målet att ta en ordinarie plats i Hammarbys farmarlag HTFF. Drygt ett halvår senare har Carlos Gaete gjort åtta allsvenska matcher och nu har han blivit uttagen i U21-landslaget för första gång.

- Det har gått fort...riktigt fort, men det är synd att klaga, säger Gaete till FotbollDirekt.se och skrattar.

För några månader sedan visste inte många utanför Hammarbys inre krets vem Carlos Gaete var. Nu anser U21-kaptenen Jörgen Lennartsson att 20-åringen är en av Sveriges mest lovande fotbollspelare och har plockat ut honom till landskampen mot Georgien. När mittfältaren kom till dagens träning fick han beskedet.

- Det var Andreas (Pettersson) och Janne (Mian) som berättade det för mig. Det är jättekul så klart och väldigt oväntat.

I somras var Hammarbys trupp rena sjukstugan, vilket gjorde att tränaren Tony Gustavsson blev tvungen att ge förtroendet till unga HTFF-talanger. De skulle inte göra honom besviken. Gaete blev hjälte direkt i debuten mot Malmö FF när han gjorde ett mål. Trots lite skadeproblem har det totalt blivit åtta allsvenska matcher och ett A-lagskontrakt med Hammarby.

- Innan säsongen var målet att ta en ordinarie plats i HTFF och att vi skulle undvika kval som vi fick göra förra året. Sedan hoppades jag på att få träna med Hammarby någon enstaka gång efter säsongen.

Vad hände?

- Ingen aning. Jag har fått den frågan så många gånger, men jag vet faktiskt inte.

Vad måste du förbättra?

- Allt, men ska jag säga något så är jag riktigt dålig på huvudet och med vänstern, säger Carlos Gaete.

Publicerad 2008-09-30 kl 18:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå