POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Gais anfallsfynd: "Borde ha gjort fler mål"

Gais är allsvenskans målgladaste gäng så här långt. Wanderson har givetvis varit en viktig kugge men det finns fler spelare som har övertygat. Inte minst ett nyförvärv från Värmland.

Förra året var det stor turbulens kring Pär Ericsson. Han hade gjort stor succé i Carlstad United och skulle skriva på för Örgryte när han gjorde en helomvändning och skrev på för Gais.
Det fick till följd att delar av Carlstad Uniteds lagledning avgick.
Men huvudpersonen själv har skakat av sig det hela och har så här långt gjort succé i Allsvenskan, även om han själv tycker att han inte gjort något märkvärdigt.

- Det känns bättre och bättre och jag anpassar mig bättre för varje dag men visst är det en omställning att spela i Allsvenskan jämfört med Superettan och division I, säger Ericsson till FotbollDirket och vill också belysa en annan viktig skillnad.
- Nu är man ju heltidsanställd. Bara en sån grej gör att förusättningarna blir mycket bättre. Inte minst vad gäller träning och sånt.

Tre mål på åtta matcher, vad säger du om ditt facit så här långt?
- Jag har spelat okej och det har gått lite över förväntan till och med. Men samtidigt känner jag att jag borde ha gjort några fler mål.

Pär Ericssons tre mål har ändå bidragit till att Gais plötsligt har gått från "tråkgäng" till allsvenskans målgladaste lag.
- Det är kul att tvätta bort den stämpeln. Det var kanske inte vad man hade tippat på men det får vi se som ett styrkebesked, säger Ericsson.

Han har snabbt kommit in i klubben och det märks att han trivs med tillvaron rent allmänt.
- Jag trivs kanonbra och klubben är som en familj. Det känns jättebra här.

Han har också hittat allt mer rätt i samarbetet med brassen Wanderson.
- Han är en jätteduktig spelare. Legat bakom mycket hälften av målen vi har gjort.

Trots att Gais har gjort flest mål, 13, har laget också släppt in lika många och antalet segrar är bara två så här långt.
Men Ericsson tror ändå att Gais kan ställa till med något stort senare under säsongen.
- Vi är lite underdogs och det känns som om vi kan bli ett riktigt bra lag. Det gäller bara att vi stänger till bakåt.

Från att mest ha spelat matcher mest på lördagar eller söndagar är det nu två matcher i veckan som har gällt för Ericsson under hans tid i Allsvenskan.
Men han känner sig ändå inte sliten.
- Jag tycker är ganska skönt på ett vis att det är rätt tätt. Får ta nya tag direkt om det har gått dåligt och man får snabbt rikta in sig på en ny match.

Publicerad 2009-05-11 kl 13:38
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå