Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gais anfallsjakt kan mynna ut i ingenting

Gais släppte nyligen Alvaro Santos till Helsingborg - klubben kände sig säker på att hitta en ersättare.
- Det är inte säkert längre, vi får se om vi hittar någon, säger Gais sportchef.

Fredag för två veckor sedan gjorde Gais klart - Alvaro Santos fick gå till Helsingborg redan till denna säsong. Enligt sportchefen Mats Persson var klubben så pass säker på att få in en ersättare att man kunde låta Santos gå.

Men ingen ny anfallare har kommit in och det absoluta toppnamnet, Elfsborgs Amadou Jawo, ser ut att gå till Helsingborg istället. Mats Persson ger inte upp jakten på en Santos-ersättare, men medger att man är långt ifrån i mål.

- Jawo är vårt huvudnamn, visst, säger Persson till FotbollDirekt.se.

- Han är den vi helst vill ha, men just nu har han riktat in sig på en annan klubb. Men om det nu inte skulle bli något där så vet han var han har oss. Sedan finns det andra namn vi jobbar med, men det är inte säkert att vi går i land med någon.

Efter Santos sorti har Gais spelat Eric Bassombeng på topp tillsammans med Wanderson. Ett lyckat experiment än så länge, och det gör att Gais mycket väl kan spela av säsongen utan ersättare.

- Det känns som att det är lite lugnare nu. Bassombeng har övertygat på topp och det gör att det är inte samma panik om vi inte får in någon. Men vi slutar ju inte jobba med det bara därför. Vi får se om vi hittar någon, annars blir det inget.

Qvidings anfallare Isa Bagci sägs vara klar för Gais, men Mats Persson avfärdar att så är fallet, eller att den 21-årige forwarden från superettans jumbolag skulle vara Santos ersättare rakt av.

- Han är klart intressant, och det kan tänkas att vi värvar honom. Men han är inte klar för oss, och om vi bestämmer oss för att värva så kan det också bli fler namn som kommer in.

Publicerad 2011-08-23 kl 19:31
Annons
Annons
Annons