POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Gais-back: Vi skapar ingenting

Efter 0-4-debaclet mot Kalmar FF har Gais hållit nollan i fem raka matcher. Idag blev det 0-0 hemma mot IFK Norrköping. Gais var långt ifrån nöjda med det.

- Hade vi skapat chanser och inte gjort mål så hade det varit okej. Idag skapar vi ingenting och då är det inte godkänt, säger Gais-backen Kenneth Gustafsson till FotbollDirekt.com.

Ytterbacken hade svårt att glädjas över att laget höll nollan för femte matchen i följd. På de inledande fyra omgångarna släppte Gais in åtta mål. Sedan slutade göteborgarna med sitt givmilda spel. 0-4 mot Kalmar FF blev startskottet för ett tätt Gais.

- Vi lärde oss en läxa i den matchen. Tränarna gick igenom situationer där vi släppte till för lätt, bland annat fasta situationer.

- Det är en fin serie som vi har nu. Det är stabilt och Dime Jankulovski är bra i målet, berömmer Gustafsson.

Matchen mot IFK Norrköping lyfte aldrig till några högre höjder. Bägge lagen hade några halvchanser utan att det brände till på allvar. Gästernas Kevin Amuneke var framme och oroade några gånger, men hade inte självförtroende i avslutningslägena. I sista matchminuten fick Gais-brassen Wanderson på ett bra skott som smet utanför målet. För Gais väntar Malmö FF på torsdag.

- Det är fördelen med det täta matchandet att man snabbt kan lägga det här bakom sig. Vi får försöka göra några mål där istället.

Efter nio omgångar är IFK Norrköping fortfarande utan seger.

Gais - IFK Norrköping 0-0
Varningar: GAIS: Friberg da Cruz, Memelli, Wanderson, Andersson, IFK: Magnusson, Blomberg, Magro, Amuneke
Domare: Sven-Martin Åkesson
Publik: 4 035

Tio halvlekar utan Geflemål: ''Vända båten långsamt''

Publicerad 2008-05-06 kl 00:35
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå