POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gais besked efter krismötet: "Vi överlever i allra högsta grad"

Foto: Scanpix

Gais hotades av konkurs, men sent på torsdagen kom glädjebeskedet. Klubben klarar sig – tack vare en räddningsfond.

- Vi överlever i allra högsta grad, säger ordföranden Christer Wallin till fotbollskanalen.se.

Den senaste tiden har varit en av de tyngsta som göteborgarna upplevt. Inte nog med att laget rent sportsligt hamnat i allsvenskans bottenträsk; dessutom höll de ekonomiska problemen på att växa sig till okontrollerbar storlek.

Förra veckan meddelade ledningen att man inte ens hade nog med pengar för att betala ut bonusar till sina spelare. Omkring 60 000 kronor per person. Dessutom har man brottats med en växande skatteskuld, på minst två miljoner kronor, som förfaller för betalning 27 augusti.

Men på torsdagskvällen bjöd Gais in sina supportrar till ett flera timmar långt möte och fotbollskanalen.se når ordföranden Christer Wallin just som han lämnat lokalen på Pustervik.

- Det var en väldigt bra träff med 250 medlemmar på plats. Dels presenterade vi en prognos för året och dels tillkännagav vi att vi kommer att kunna betala ut alla bonusar, vilket truppen också fick reda på tidigare i dag. Det mottogs på ett positivt sätt, så nu kan spelarna fokusera fullt ut på sista tredjedelen av serien, säger ordföranden Christer Wallin.

Tack vare att föreningen nyligen fått in en hel del pengar, inte minst från Rangers i Skottland och italienska Pescara för Mervan Celik, klarar man även av att reglera skatteskulden, enligt Wallin.

- Vi kommer att "nolla" den i nästa vecka, då vi får två miljoner kronor av Sef. Så det läget är under kontroll. Resultatmässigt är det ingen fara, men däremot kommer likviditeten att vara fortsatt kämpig från september till december, det får vi räkna med, säger han.

Det innebär förenklat att Gais på lång sikt inte landar särskilt långt ifrån sin budget för 2012 – men däremot kommer man under hösten att ha dåligt med kontanta medel för att lösa kostnader och skulder på kort sikt. Lösningen blir en så kallad framtidsfond där medlemmarna får köpa in sig – vilket på så vis frigör pengar åt föreningen. Man hoppas på mellan tre och fyra miljoner kronor sammanlagt.

- Redan på stående fot tecknade vi upp 100 000 kronor vid själva mötet. Sedan vet vi att väldigt många fler vill vara med. Det rör sig både mo företagare och privatpersoner, säger Wallin.

Det låter totalt sett som förhållandevis bra besked?

- Absolut, Gais kommer att finnas kvar i allra högsta grad.

Blir Wanderson kvar i klubben?

- Det vet man aldrig, en vecka återstår på transferfönstret, så vi får se. Men vi har budgeterat med att han spelar med oss hela året så det påverkar inte på det sättet.

Vad tyckte supportrarna om mötet?

- Det är klart att det är blandat och att folk ser saker på olika sätt. Men jag fick just ett sms från Makrillarna (supporterklubben) och de skrev att de fått ett väldigt bra intryck. Nu vill de stötta oss på bästa sätt, inte minst genom framtidsfonden.

Publicerad 2012-08-23 kl 23:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå