POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Gais bjuder - fullsatt mot MFF

Att fylla Gamla Ullevi en fredagskväll är ingen enkel uppgift. Men Gais ser ut att lyckas - genom att bjuda ut biljetterna gratis till hemmamatchen mot Malmö FF.

Gais har inte fyllt läktaren en enda gång den här säsongen. Men inför fredagens match mot Malmö FF, när det allsvenska kontraktet redan är mer eller mindre säkrat, ser det ut att bli lapp på luckan. Varför?

-Av det enkla skälet att alla biljetter är gratis. När spelprogrammet för andra halvan av allsvenskan kom kläckte vi idén. För det är inte optimalt att spela fotboll i Göteborg på en fredag, säger Gais informatör Tony Balogh.

Årskortsinnehavarna behåller sina platser, men annars har det i stort sett varit först till kvarn om biljetterna. Den speciella lösningen har blivit verklighet genom att 78 företag har gått in och sponsrat, och faktum är att Gais tjänar mer pengar än vanligt på en sån här match.

Men vad som låter som en perfekt lösning för alla - gratis för åskådarna, gratis för Gais - fungerar så klart inte i längden.

-Nej, jag brukar säga att det går att göra så här en gång var tredje år ungefär om det ska fungera, blir det oftare faller hela idén, säger Balogh.

Gais har i år haft ett publiksnitt på 5 450 åskådare, men under fredagen lär det öka betydligt, även om det inte skulle bli fullsatt (19 000).

-Kommer det 15 000 så höjer vi snittet med 1 000, säger Tony Balogh.

-Vi hoppas framför allt på bra väder, inget regn, ingen snö. Annars är det nog risk att några av de som har biljett tittar ut genom fönstret och känner att de inte vill gå ändå. Så ni som har biljett, gå verkligen på matchen, det här är en väldigt speciell händelse.

TT

Publicerad 2009-10-22 kl 17:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå