Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gais bokar om succéprovspelare - får åka med på träningsläger

Mehdi Ben Dhifallah gjorde supersuccé igår - hattrick på sju minuter för den tunisiske provspelaren. Nu kan Gais vinterlånga forwardsjakt vara på väg mot ett slut.

- Vi hade bokat biljetter hem för honom till på tisdag. Nu ska vi ordna så att han följer med på träningsläger till Portugal på onsdag istället, säger Gais sportchef Mats Persson till FotbollDirekt.se.

Gais forwardsjakt har varit omfattande under vintern. Utöver värvningen av Alvaro Santos har tiotalet spelare testats. Joakim Edström och Mohammed Abdulraham har fått kontrakt - den senare är dock skadad och borta från spel i år. Men kanske är jakten nu över. Mehdi Ben Dhifallahs insats igår imponerade väldeliga på Gais sportchef.

- Vad ska jag säga, vi behöver en målskytt, han gjorde tre mål. En stark boxspelare, precis det vi letar efter.

- Vi hade sett en del DVD:er med honom och fått bra rekommendationer. Sedan har han gjort många landskamper för Tunisien och då är man åtminstone inte dålig. Men utöver det visste vi inte mycket.

Med mindre än en månad kvar till allsvensk premiär har tålamodet prövats för Mats Persson i jakten på anfallare. Men Gais sportchef tycker inte att det varit svårt att tacka nej till de som testats tidigare.

- Nej, vi måste kunna vänta. Vi kan inte sitta med spelare som vi inte tror på.

- Det är så här det ser ut med ekonomin i dagens fotboll. I Gais får vi i första hand pröva kontraktslösa spelare och det blir ju lite chansartat. Ibland funkar det, för det mesta inte.

Men Ben Dhifallah och Elfsborgs Amadaiya Rennie ser nu ut att bli de som tar de två forwardsplatserna Gais vill fylla. Rennie är inte formellt klar för Gais, men inget stoppar en affär.

- Ja, vi är överens med Elfsborg om ett låneavtal på halva säsongen i första hand, sedan kan det bli förlängning. Sedan får vi med Ben Dhifallah under Portugallägret men det ser bra ut.


Publicerad 2011-03-06 kl 18:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons