Gais chockade AIK med drömmål av mittback

AIK:s snuvades på vinst mot Gais. Av en inhoppande mittback som vikarierade som anfallare. Björn Andersson kvitterade med ett drömmål.
- Han vänder om och får någon drömträff, säger AIK:s tränare Rikard Norling i PPV.

Miran Burgic gav AIK ledningen efter en halvtimme trodde alla. Med ett fint avslut placerade han bollen bakom Jankulovski i Gais mål. Men linjedomarna vinkade av målet för offside. Ett tveksamt domslut.

I stället tog Gais ledningen.

Efter en fin löpning av mittfältaren Levon Pachajyan blev han frispelad i straffområdet. Väl där gjorde han inget misstag och placerade bollen kyligt till vänster om Örlund. 1-0 till Gais i 36 minuten

I halvlek kom ett tänt AIK ut. Efter fýra minuter av andra halvlek kvitterade de genom Ivan Obolo. Argentinaren direktskarvade en hård frispark av Anchén i mål. Anfallarens femte mål den här säsongen. 1-1.

Efter målet fortsatte Obolos succé när han tog emot en härlig passning från inbytte Rubarth och severade Burgic med ett fint inlägg. Gaisarna ville att även detta mål skulle dömas bort för offside, men linjemannens flagga lyftes inte.

Gais kvitteringsjagade och mittbacken Björn Andersson fick hoppa in som vikarie i Gais anfall. Och i 71 minuten visade han varför. Ur omöjlig vinkel lobbsköt han över Örlund. 2-2.
- Skönt att smälla dit den, säger Andersson i PPV.

Efter kvitteringsmålet bjöd både AIK och Gais på chanser. Men resultatet stod sig matchen ut.
- Jag är jättenöjd med resultatet, säger Gais tränare Magnus Pehrsson.

Publicerad 2008-07-06 kl 20:00