POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Gais en lätt match på papperet - i vintras"

INFÖR MJÄLLBY-GAIS:

Mjällbys tuffa spelschema skulle ha lättat lite nu - men så kom Wanderson till Gais och ställde allt på ända. I Mjällby menar man att brasilianaren gör hela skillnaden: "Ja, alla hade väl räknat bort Gais innan säsongen?" MJÄLLBY

Preliminär startelva:
Mattias Asper - Jesper Westerberg, Patrik Rosengren, Robin Cederberg, William Leandersson - Daniel Nicklasson, Daniel Nilsson, Tobias Grahn, Pavel Zavadil - Peter Gitselov, Marcus Ekenberg.

Skador/avstängningar: Craig Henderson, Moestafa El Kabir, Daniel Ivanovski

Han är formstarkast: Tobias Grahn. Frispråkig vid sidan av planen, men visar gryende form på densamma. Gjorde tillsammans med Pavel Zavadil livet surt för ett MFF van vid att föra spel senast, så bollskicklig och svår att komma åt som han är.  

Mjällby-citat:

- Vi har ju ett gigantiskt tufft spelprogram här i inledningen, säger Mjällbys assisterande tränare Anders Torstensson till FotbollDirekt.se.

- Men hade man tittat innan säsongen hade man väl tänkt att, "till den här omgången lugnar det ner sig", på papperet i alla fall. Jag menar, alla hade väl räknat bort Gais innan säsongen?

- Men sedan fick de in Wanderson och nu är det lite nytt läge och det är ju bara att inse att mycket av deras framgång är hans verk.

- De har gjort flera mål på fasta situationer och det är ju Wanderson som servar in bollarna. Å andra sidan leder vi den statistiken, vi har gjort hundra procent av våra mål på fasta (skratt).

- Men det är väl det vi får se upp med, plus omställningarna på deras snabba kantspelare. De har fått en extra dimension i och med Bassombeng där.

- Vi känner inte att vårt självförtroende är stukat på något sätt. Vi har varit väldigt nära i matcherna mot Malmö och Helsingborg. Fortsätter vi som vi gjort hittills så kommer bollarna trilla in snart.

GAIS

Preliminär startelva: Dime Jankulovski - Richard Ekunde, Calum Angus, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustafsson - Eric Bassombeng, Jonas Lindberg, Reuben Ayarna, Mervan Celik - Wanderson, Amadaiya Rennie.

Skador/avstängningar:
Alvaro Santos, Richard Spong, Romarinho, Johan Mårtensson (osäker)

Han är formstarkast: Wanderson. Igen. Legat bakom alla Gais-mål utom ett hittills, och även om han tappat något efter den remarkabla första matchen så är han fortfarande det stora hotet. Hade en talang som Mervan Celik fått samma lyft i de första matcherna utan Wanderson? Knappast.    

Gais-citat:

- Att prata om topplag och tabelläge efter fyra omgångar tycker jag faktiskt bara är larvigt. Nu koncentrerar vi oss bara på nästa match och inget annat, säger Alexander Axén till sportsday.se.

- Det är klart att vi känner oss starka nu och att vi har fått en väldigt bra självförtroende. Samtidigt gäller det att vara ödmjuka. Vi kan inte lägga oss ner och dö nu bara för att det gått bra så här långt.

- Vi hittar vägar att vinna matcher nu på ett annat sätt än tidigare. Bara för att vi vinner är jag inte per automatik nöjd med vårt spel, men i slutändan handlar det trots allt om att vinna matcher.

- De ska inte få chansen att kontra på oss, utan ska de fram till vårt straffområde, så ska de få spela sig igenom. Annars vill jag att vi fortsätter som tidigare, men är med bättre från start. Det var vi inte mot Djurgården senast.

Publicerad 2011-04-23 kl 18:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå