Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Gais gör storförlust - hoppas på 23 miljoner för Wanderson

Gais visar upp en tung ekonomisk förlust. Då hoppas man på 23 miljoner kronor för Wanderson.
- Ett sådant bud är vi villiga att diskutera, säger Mats Persson till fotbollskanalen.se.

Säsongen 2011 var en sportslig succé för de grönsvarta göteborgarna. Femteplatsen i allsvenskan överträffade omvärldens förväntningar, men räkenskapsmässigt pekar allt mot röda siffror. Som prognosen ser ut i dagsläget gör klubben en förlust på uppemot åtta miljoner kronor, vilket gör att man tvingas sälja spelare under nästa år.

- Orsaken till det här är främst att vi har en del stora avskrivningar som vi kunde ha delat upp på flera år, men som vi väljer att ta rakt av nu i stället, säger sportchefen Mats Persson till fotbollskanalen.se.

Det rör sig om spelare som lämnat klubben och vars kvarvarande kostnader man bokfört under 2011 för att slippa dras med i kommande bokslut.

ANNONS

- Därför blir det på pappret ett dåligt resultat. Men det är ingenting som ställer till det i vår löpande verksamhet, säger Persson.

Han pekar även på uteblivna intäkter för Wanderson – som ju hämtades tillbaka till Gais från sin saudiska klubb under sommaren.

- Där fanns en ytterligare inbetalning som vi skulle ha fått enligt den ursprungliga överenskommelsen. Men eftersom vi tog hit Wanderson igen får vi ju inte de pengarna.

Hur mycket rör det sig om?
- Jag kommenterar inte gärna siffror, men visst, det var en stor summa, säger Mats Persson.

Just Wanderson anses allmänt vara den kanske mest värdefulla pusselbiten i Gais lagbygge. En övergång för hans del förutspås med råge täcka upp för den förmodade åttamiljonersförlusten.

- Vi är inte pressade att sälja honom nu. Under 2012 behöver vi däremot, som sagt, göra någon försäljning och då ligger det nära till hands att det blir han. Det är inte orimligt. Han är väl förmodligen mest eftertraktad och den spelare som vi kan få bäst betalt för, säger Mats Persson.

ANNONS

Han vill inte spekulera i hur mycket man kan tänkas få för Wanderson, men enligt uppgifter till fotbollskanalen.se hoppas Gais på 2,5 miljoner euro – motsvarande 23 miljoner svenska kronor – för brasseanfallaren. Mats Persson vill varken bekräfta eller dementera det beloppet, utan lämnar ett mer diplomatiskt svar.

- Det är klart att 2,5 miljoner euro är mycket pengar och en affär i den storleksordningen hade varit den största som Gais genomfört. Får vi ett sådant bud kommer vi i alla fall att diskutera med den aktuella klubben.

Helsingborg har tidigare utpekats som intressenter på Wanderson och i juli var parterna nära att få ett avtal i hamn. Fotbollskanalen erfar att skåningarna fortsatt är redo att betala dyrt för Wanderson, men att smärtgränsen går vid omkring 15 miljoner kronor.

- Våra kontakter med Helsingborg är goda. Det finns ett fortsatt intresse från deras sida, men exakt hur det ser ut får du ju fråga dem om, säger Persson.

ANNONS

Var tror du själv att Wanderson hamnar, i en svensk eller utländsk klubb?
- Det är fullständigt omöjligt att svara på. För vår del hade det naturligtvis varit att föredra med utlandet. Dels ekonomiskt, men även för att det vore mer lättsmält för våra supportrar. Däremot säljer vi om vi får vad vi anser vara rätt betalt, och då har det ingen betydelse om budgivaren är svensk eller utländsk.

Publicerad 2011-11-02 kl 22:09
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto