Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gais har ingen reservplan: ”Wanderson är en bonus”

Gais får inte kontakt med Wandersons klubb. Nu kan affären brista – och då har Gais ingen reservplan.
- Skulle Wanderson komma till Gais så är det en bonus, säger sportchefen till fotbollskanalen.se.

Gais vill ha Wanderson och Wanderson vill tillbaka till Gais. Men låneaffären kan ändå gå i stöpet, då Wandersons klubb Al-Ahli inte har gett Gais något besked. Tidigare i veckan uppgavs det att Gais nu kommer att kontakta Fifa för att lösa situationen, något som agenten Patrick Mörk dementerade. Gais sportchef Mats Persson säger dock att det fortfarande kan bli aktuellt – och att det är av åtgärderna som Gais ska diskutera för att få besked av Al-Ahli.

- Vår styrelse ska sätta sig ned och diskutera vad vi kan göra som vi inte redan gjort, och det är väl som vi kan bedöma att åka ner eller koppla in Fifa. Det är det som återstår. Jag ska inte säga att vi kommer göra det ena eller det andra, men styrelsen får väl resonera kring vad de finner lämpligt.

Vad skulle man koppla in Fifa i det här läget?
- Så att man åtminstone kan få ett besked. Man vill ju ha ett svar – inte minst för Wandersons skull som inte kan spela fotboll någonstans. Fifa kan kontakta klubben och få dem att ge ett svar.

Hur jobbar ni själva för att få kontakt med Al-Ahli?
- Jag ringer inte dagligen – men inte långt ifrån. Den kontakten vi får är anställda i klubben som inte besitter någon beslutsrätt och de hänskjuter det och säger att ”besked kommer”. Vi kommer aldrig i kontakt med de som bestämmer.

Om det inte skulle gå att få Wanderson till Gais, menat Persson att det inte finns några namn man tittar på som en direkt ersättare i stället för honom.

- Skulle Wanderson komma till Gais så är det en bonus. Det är inget vi räknar med. Det har inte hindrat oss i övrigt. Men Wanderson är en bonus utöver det vi räknat med.

Däremot söker Gais och har under en längre tid sökt en annan anfallare. Med elva dagar kvar innan fönstret stänger menar Persson att man fortfarande inte är nära den anfallaren.

- Det kanske kommer en ny spelare ändå. Vi har några namn vi jobbar med. Det finns flera olika alternativ – både svenska och icke-svenska – mer än så vill jag inte säga.

Publicerad 2011-03-20 kl 18:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons