POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gais "hyfsat" nöjda med våren

Bottentippade - nu är Gais sexa i allsvenskan efter derbytriumfen mot Häcken. Men Dime Jankulovski är inte helnöjd: "16 poäng är hyfsat okej efter tio matcher".

Gais skulle åka ur - det trodde många inför allsvenskan. Men efter derbysegern mot Häcken är nu laget sexa i tabellen. Dime Jankulovski ser det inte som någon överraskning och menar på att värvningarna av Wanderson och Razak Omotoyossi låg på lut - Gais borde inte ha tippats så lågt.

- Ja, vi visste ju att de skulle komma in förr eller senare. Vi ville ha in bra forwards, vi var kalla och väntade i vintras och så fick vi det till sist, säger Dime Jankulovski till FotbollDirekt.se.

Mot Häcken var det dock ett annat nyförvärv som avgjorde. Eric Bassombeng som kom från Örebro med ett något skamfilat rykte har övertygat redan före matchen mot Häcken under nygamle tränaren Alexander Axén.

- Jag är inte ett dugg förvånad, har sagt det ända sedan han kom hit i vintras: han kommer lyckas i Gais, säger Jankulovski, och fortsätter:

- Att han skulle vara en strulkille... jag har inte märkt av det alls. Han verkar vara en jättefin kille, lite problem med språket bara, men han verkar trivas i
Gais. Han och Mervan (Celik) tillför en extra dimension vi vårt offensiva spel. Och han kommer bli ännu bättre framöver, det är jag övertygad om.

Jankulovski talar sig varm för stämningen i Gais, där man har många spelare från olika länder och kulturella bakgrunder.

- Vi jobbar jättehårt för att hjälpa alla, få alla att känna sig sedda.  Alvaro Santos till exempel gör ett jättejobb som tolk, tolkar på engelska, franska och portugisiska. Det känns som att vi fått ihop det; alla får höras, inom vissa ramar förstås, men de ramarna har alla accepterat.

Matchen mot Häcken byggdes på en lyckad defensiv där Mathias Ranégie plockades bort effektivt.

- I första är det klockrent, vi har bra koll på Ranégie och får ett tidigt mål. Sedan i andra blir det lite passivt och lite Hawaii ett tag, men vi har ändå bra kontroll bakåt tycker jag.  

Efter de första tio omgångarna är Gais alltså sexa, med 16 poäng. Men Jankulovski är inte helt nöjd, även om han inte vill prata topplaceringar.

- Det är ju rätt jämnt också, inte mycket som skiljer neråt i tabellen. Men det är väl hyfsat okej med 16 poäng. Vi kunde nog ha haft 19 också så hade vi varit med i toppen. Jag är inte överraskad att vi plockat så här många poäng.

- Vi har sagt att vi ska förbättra oss i alla delar av spelet och det tycker jag att vi gjort. Tidigare har det varit för mycket oavgjort, nu vinner vi fler tajta matcher och det är förstås jätteviktigt.

Publicerad 2011-05-26 kl 23:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå