POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Gais klubbdirektör: "Vi undersöker vad som gäller"

Gais-anfallaren Wanderson do Carmo har de två senaste månaderna spelat utan uppehålls- och arbetstillstånd i Sverige, då klubben glömde att ansöka om en förlängning.

Först den 17 september lämnades en ny ansökan in.

- Det känns givetvis inte bra, men det är inget vi gjort medvetet, säger Sebastian Arby, klubbdirektör i Gais, till Aftonbladet.

Gais riskerar att få poängavdrag för de matcher som Wanderson spelat utan giltiga tillstånd.

- Jag har inte tävlingsbestämmelserna framför mig, men spontant låter det som spelaren varit okvalificerad, säger Khennet Tallinger, ordförande i Fotbollförbundets disciplinnämnd.

Gais klubbdirektör Sebastian Arby vill på torsdagsmorgonen varken säga om Wanderson do Carmos arbets- och uppehållstillstånd upphört att gälla, när en ansökan om nytt tillstånd skickats in, eller om spelaren fått ett nytt tillstånd.

-Vi håller på och undersöker vad som gäller. Vi har skickat en ansökan till Migrationsverket, och ska ringa dem nu på morgonen. Vi var i kontakt med dem i förra veckan, och då var ärendet under behandling. Jag vill inte ge fler kommentarer innan vi klarat ut detta helt med Migrationsverket, och vet vad deras behandling säger, säger Sebastian Arby.

Hur mycket av dessa ärenden sköter ni, och hur mycket lämnar ni åt spelaren själv? -Det är också en fråga vi ska se över i rutinerna här, säger Arby.

Gais kontaktperson för medier, Tony Balogh, bekräftar för TT att Wanderson do Carmos arbets- och uppehållstillstånd gick ut i somras, och att ett nytt tillstånd inte söktes förrän 17 september.

Ett förlängt arbets- och uppehållstillstånd måste dock sökas innan det gamla upphört att gälla.

- Du får inte ett retroaktivt tillstånd, säger Louise Utter, informatör på Migrationsverket, till TT.

I ett nytt samtal med TT förtydligar Migrationsverket den information man tidigare lämnat om arbets- och uppehållstillstånd.

- Om ett tidigare tillstånd löpt ut, och ny ansökan görs inom en månad, kan det nya tillståndet beviljas från dagen då det gamla slutade gälla, säger Louise Utter, informatör på Migrationsverket, till TT.

Den marginalen har dock överskridits i Wanderson do Carmos fall. Gais-spelarens tillstånd löpte ut 27 juli, medan den nya ansökan inte kom förrän 17 september.

- Då kan ett nytt arbets- och uppehållstillstånd bara ges från dagen då ansökan inkom, säger Utter.

Om den sökande har ett arbete, kan en sådan ansökan beviljas inom ett par veckor.

Wanderson do Carmo vill inte ge någon kommentar under torsdagen, meddelar Gais.

TT

Publicerad 2009-10-01 kl 11:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå