Gais knäppte Elfsborg

Elfsborg har satsat hårt på att ta tillbaka SM-guldet. Men Magnus Haglund har mycket att jobba på inför starten av den nya säsongen. Ett mycket tamt Elfsborg förlorade med 0-2 mot Gais.

Martin Ericsson tillhör de nya spelare som ska ta tillbaka SM-guldet till Borås.
Men varken Ericsson eller någon av hans lagkamrater gjorde ett speciellt stabilt intryck i bortamatchen mot Gais.

Det saknades spets i avsluten och det slarvades enormt mycket från boråsarnas sida, samtidigt som Gais spelade riktigt bländande under nye tränaren Alexander Axéns ledning.
I den 16:e minuten ordnade Richard Ekunde 1-0 till Gais efter att det blivit oreda i Elfsborgs  försvar efter en hörna, där Abbas Hassan inte riktigt förmått att boxa bort en hörna.

2-0 var också frukten av en tveksam insats av Hassan i Elfsborgs mål, då han stod helt felplacerad i samband med en frispark, som Wanderson snyggt kunde skruva in bollen.

Martin Ericsson hade en frispark i stolpen i den första halvleken men i den andra var han knappt i närheten av bollen och fick lämna plats för Helgi Danielsson efter 64 minuters spel.

Det enda positiva som tränaren Magnus Haglund kunde glädja sig åt var att Anders Svensson kunde spela hela matchen utan skadekänning.

Publicerad 2009-02-24 kl 22:00