POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gais mardröm: "Ingen klubb som vill ha Wanderson"

Foto: Scanpix

Gais måste göra sig av med Wanderson.
Men ingen vill köpa brassen.
- Det är egentligen inte så konstigt, säger klubbdirektören Leif Gjulem till fotbollskanalen.se.

Gais är i en djup ekonomisk kris och under gårdagens medlemsmöte bekräftade klubben, precis som fotbollskanalen.se tidigare skrivit, att man måste göra sig av med Wanderson. Brassen har kontrakt i ytterligare 2,5 år vilket innebär ett för stort åtagande för ekonomiskt hårt trängda Gais.

- Vi skulle inte tacka nej till ett bra bud det här fönstret. Problemet är att det måste till en köpare för att det ska vara en möjlighet att göra det och i dagsläget finns det ingen köpare, säger Leif Gjulem till fotbollskanalen.se.

- Samtidigt är det knappt tio dagar kvar tills transferfönstret stänger så man får se vad som händer. Det kan ju hända något i sista sekunden.

Tycker du att det är märkligt att ingen vill köpa Wanderson med tanke på att han är bra och att priset är så mycket mindre än vad det har varit?

- Jo, på sätt och vis. Om man tänker subjektivt på det så kanske man skulle tycka att det kanske borde finnas jättemånga, med tanke på vad han har presterat under tiden i Gais och i allsvenskan, men samtidigt ser transferfönstret ut på ett helt annorlunda sätt i dag än vad det gjorde för något år sedan. Alla är försiktiga med sina pengar, så det är inte så konstigt egentligen.

Så det finns inga intressenter?

- Nej, ungefär som att det kommer en förfrågan från någon ukrainsk klubb som erbjuder i princip ingenting och det som har dykt upp är inte seriöst. Sedan är ju fotbollen en färskvara och han har ju inte lyckats på samma sätt i år så det är egentligen inte så konstigt om man tittar lite mer objektivt på det hela.

Så det finns inget intresse i Skandinavien?

- Nej, det gör det inte.

Som läget är i dag så stannar han i Gais säsongen ut?

- Ja, han har ju ett kontrakt med oss till 2014 och så länge inget annat händer så gäller det. Sedan kommer det nya transferfönster och då kommer det nya möjligheter.

I går skrev er fansajt 1894.se att prislappen är väldigt låg och att ni nästa kan tänka er att skänka bort honom?

- Det där är lösryckt ur sitt sammanhang och det är självklart att vi inte är beredda att skänka bort Wanderson. Det där blev en rubrik som är ryckt ur sitt sammanhang. Prislappen är helt beroende av köparen och vi vet vad vi behöver ha in för att det ska kännas bra för oss.

Publicerad 2012-08-24 kl 15:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå