POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Gais måste sälja Wanderson - riskerar ekonomisk katastrof

Foto: Scanpix

Inför säsongen tackade Gais nej till Helsingborgs jättebud på Wanderson.
Nu har värdet försämrats samtidigt som klubben riskerar en ekonomisk katastrof.
- Vi bör sälja, säger Christer Wallin.

Förra året försökte Helsingborg köpa Wanderson. Gais höjde prislappen – HIF drog sig ur. Summan som då cirkulerades i medier var 19–22 miljoner kronor. Brassen blev kvar och därför tvingades Gais låna tre miljoner för att ha råd med stjärnan.

Nu ligger Gais sist i allsvenskan och riskerar att åka ner i superettan. Wanderson har haft en tung säsong och därför har värdet försämrats - samtidigt måste klubben sälja brassen annars riskerar man en ekonomisk katastrof.

- Givetvis är det så. Vi bör sälja, säger ordförande Christer Wallin till fotbollskanalen.se.

Är det viktigt att sälja honom med tanke på er ekonomi?

- Ja, det är det ju. Samtidigt lever vi i en värld där allt kan inträffa. Det är en olycklig säsong, han har haft mycket skador och har inte riktigt kommit upp i nivå. Det är frustration från hans sida och från vår sida och det är väl en av anledningarna till varför det har gått så dåligt som det har gått, säger Christer Wallin.

- Vi har en ganska låg omsättning i Gais, vi är lite underdog jämfört med de andra lagen i Göteborg som har helt andra omsättningar. Det är fantastiskt att vi har kunnat ha en spelare med den kalibern, men rent krasst är han för dyr för oss och därför bör vi sälja.

Är han värd lika mycket i dag som han var inför säsongen?

- Nej, det är han ju inte. Fotboll är en färskvara, det kan ju i och för sig ändras på några matcher. Tittar du på hans historik så har han ju alltid levererat poäng. Han var ju bäst i allsvenskan både 2009 och 2011.

- Han har ändå varit skadad, man ska ändå ha med sig det. Jag tycker att han har fått oförtjänt mycket kritik. Han har varit bra i många matcher i år också, men det är klart, han har ju skämt bort oss med en väldigt jämn och bra nivå. Med tanke på skador och så har han inte kunnat leverera det i år.

Finns det något bud på Wanderson?

- Vi har inga konkreta bud. Det finns intresse, men vi kan inte ge bort honom. Det är många klubbar som är intresserade.

Finns det svenska klubbar som är intresserade?

- Ja. Det finns både norskt och svenskt intresse.

Har det blivit så att klubbarna vet om ert läge - ni måste sälja, Wanderson har inte gått så bra men man vet att det finns en stor kapacitet. Att man därför försöker få honom ganska billigt?

- Det kan vara så.

Ångrar du att ni inte sålde Wanderson inför säsongen?

- Man måste lägga fokus på rätt saker, på saker som man kan påverka. Helsingborg drog sig ur i det skedet.

Tror du att ni säljer Wanderson i sommar?

- Jag vågar inte spekulera utan vi jobbar efter de förutsättningar vi har. Om det dyker upp ett intressant bud så är säkert Gais och Wanderson intresserade.

Vad skulle det betyda för Gais om ni inte säljer Wanderson samtidigt som ni behåller er position och ramlar ur allsvenskan?

- Det är ingen idé att spekulera i det utan nu lägger vi all kraft på att prestera så bra som möjligt för att ta poängen som krävs för att vi ska hänga kvar.

Finns det en risk för konkurs om det blir så?

- Nej, det är det inte. Om allt skulle gå åt helsike, om vi skulle åka ur och grejer så är det många av våra spelare som är heta på marknaden som vi kommer tvingas sälja. Vi kommer ju inte behålla laget och konkursa föreningen.

Publicerad 2012-08-02 kl 15:42
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto