Gais nye 20-åring hämtade ensam upp 0-2 till 2-2 mot Halmstad

Gais nye anfallare Pär Ericsson har fått en smakstart i sin nya klubb. När Gais hämtade upp ett 0-2-underläge mot Halmstad till 2-2 gjorde förvärvet två mål.

20-årige Ericsson kom inför säsongen från Carlstad United i division 1. Redan nu har han slagit sig in startuppställningen och lagt beslag på positionen som ensam forward. Gais låg under med 0-2 mot HBK när förvärvet steg in i handlingarna. Först nickade han in reduceringen och 2-2 kom efter en fin frispelning av talangen Mervan Celik.

I början av andra halvlek gjorde Halmstads Michael Görlitz 1-0 och bara två minuter senare satte veteranen Tommy Jönsson 2-0 efter en hörna.

- Vi hade för låga utgångspositioner hos yttermittfältarna. Mot Elfsborg var de ju nästan ytterbackar och då går det inte att spela anfallsfotboll. Men det var den stora skillnaden i andra halvlek mot Gais - när vi kom upp i banan fick vi ett helt annat djupledsspel och tryck framåt, säger tränaren Janne Andersson till Hallandsposten.

Halmstads BK - Gais 2-2 (0-0)
Mål: 1-0 (50) Michael Görlitz, 2-0 (55) Tommy Jönsson, 2-1 (66) Pär Ericsson, 2-2 (74) Pär Ericsson
Publicerad 2009-03-25 kl 09:42