Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gais om Lindström: "Han kommer lyfta oss"

Gais sålde fjolårets succéspelare Levon Pachajyan till Fredrikstad, men har i gengäld fått in pålitlige Mattias Lindström. När han lämnade allsvenskan 2004 rankades han som en av seriens främsta mittfältare. Gais är övertygad om att han fortfarande håller hög klass.

- Jag tror att han kommer lyfta oss, säger assisterande tränaren Patrik Johansson till FotbollDirekt.se. Sedan beror det naturligtvis hur det går för oss som lag. Men jag är övertygad om att han kommer hjälpa oss.

Så ni har gjort ett bra förvärv?

- Absolut, det är inget snack. Han blir viktig.

Patrik Johansson hade Mattias Lindström under ett år i Helsingborg på juniortiden och har efter det följt med i mittfältarens utveckling. Förra säsongen anställdes Johansson som assisterande tränare till Magnus Pehrsson och redan då började de snegla åt Lindströms håll. Först nu blev det dock aktuellt med en övergång. En annan sak som kan ha spelat in är att Mattias Lindström är god vän med Gais ytterback Jonas Lundén.

- Vi har fått in många unga spelare inför året. När sedan Levon Pachajyan försvann ville vi ha in en kantspelare med mycket erfarenhet och offensiva kvalitéer. Mattias passar bra in i den bilden. Dessutom är det en bra kille som kommer ha lätt att smälta i in, tror Johansson.

Mattias Lindström spelade fyra säsonger med danska Ålborg innan han vände till Österrike. Först åkte han ur med Wacker Innsbruck och senast spelade han för den nya jumbon SV Mattersburg. 28-åringen kommer i alla fall från en liga som är mitt uppe i sin säsong.
- Mattias tränade med oss i onsdags och han är absolut i god form - inga problem. Fotbollsfysiskt är han startberedd. Det är mer att lära känna laget och spelet, säger Patrik Johansson.

Publicerad 2009-03-19 kl 10:20
Annons
Annons
Annons