Gais överkörda på hemmaplan: ”Man skäms”

Gais ligger tvärsist i allsvenskan på ynka tolv inspelade poäng. På fredagskvällen gästade Syrianska Gamla Ullevi och de grönsvarta hade inte mycket att hämta mot sin bottenkollega.

– Det här är jättejobbigt, man skäms ju. Man kan förlora på många sätt, men inte så här som det såg ut i den andra halvleken. Det får inte hända, säger Gais-försvararen Kenneth Gustafsson till CMore efter 1-4-förlusten.

Efter 45 mållösa minuter och spel på tilläggstid i den första halvleken kom det blytunga målet i baken för Gais – och det superviktiga ledningsmålet för Syrianska. Mittbacken Haris Skenderovic följde med upp i ett anfall och tog till bara på Dinko Felic nickskarv.

Hemmalaget replikerade förvisso snabbt i den andra halvleken då Romario levererade en riktigt delikatess när han chippade in 1-1 bakom bortakeepern Dwayne Miller.

Men efter kvitteringen, som kom i den 48:e minuten, var det Syrianska för hela slanten. Bara tre minuter senare gjorde inhopparen George Mourad 2-1 på en nick, innan Dinko Felic slog till med ett volleymål till 3-1 i den 57:e minuten. Spiken i kistan satte Yussuf Saleh när han lurade Gais-försvaret innan han snyggt placerade in slutresultatet 4-1 i den 78:e minuten.

För Syrianska innebar trepoängare att man lämnar kvalplatsen och kliver upp på samma poäng Gefle, 28. Tack vare bättre målskillnad än Gefle ligger Syrianska på tolfte plats.

– Det är inte illa att göra fyra mål på bortaplan. En hätteviktig seger för oss. Vi äger matchen efter 2-1-målet, säger Syrianskas tränare Özcan Melkemichel.

Publicerad 2012-09-28 kl 21:16