Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Gais på möte med saudiske prinsen: "Ska lösa allt i kväll"

Vid mörkrets inbrott ska Wanderson åter tillhöra Gais. Då slutförhandlar sportchefen Mats Persson med den saudiska prinsen.
- Vi hoppas kunna lösa allt, säger Christer Wallin till fotbollskanalen.se.

Så sent som på måndaggskvällen spelade anfallaren huvudrollen i segermötet med Halmstad, där han låg bakom båda målen. Efteråt ville Wanderson inte lämna några kommentarer till medierna, men stannade länge ute på Gamla Ullevis innerplan för att tacka de grönsvarta fansen.

Samtidigt anlände Gais sportchef Mats Persson till Saudiarabien. Med sig har han ett mandat att göra affär med Al Ahli - som för närvarande äger spelrättigheterna till den 24-årige brassen. Lånet av Wanderson löpte nämligen ut vid midnatt – och kommer parterna inte överens var showen mot HBK hans sista framträdande för Gais.

- Men vi hoppas att allt ska ordna sig. Antingen under kvällen eller i morgon förmiddag, säger ordföranden Christer Wallin till fotbollskanalen.se.

En sak som komplicerar diskussionerna något är att fasteperioden Ramadan just inletts i det muslimska Saudiarabien. Det innebär att ingen fast föda får intas mellan gryning och skymning – och själva affärsuppgörelsen måste också anstå till dess att solen gått ner.

- Så Mats har inte fått i sig något at ätat, men han är laddad ändå. Det är naturligtvis bara att anpassa sig till sedvänjorna som gäller för hans del, säger Christer Wallin.

Till sin hjälp på resan har Persson en jurist och rådgivare som Gais anlitat i Saudiarabien, och när det gäller ekonomiskt svängrum finns en del utrymme att ta av. Detta på grund av en skuld som uppstod när Wanderson såldes från allsvenskan från första början.

- Vi har fortfarande en fordran på Al Ahli, men hur det slutar med den saken är föremål för diskussion. Vi vill ju ha loss Wanderson och då får vi se vart det leder, säger Christer Wallin.

Enligt Sportbladet är den fordran Wallin nämner om kring 6,5 miljoner kronor.

Publicerad 2011-08-02 kl 12:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons